De regula nu se poate, inmatricularea provizorie o poate face doar proprietarul masinii. Exista o singura exceptie, respectiv o poate face alta persoana cu procura speciala, prin care este imputernicit de proprietar sa faca inmatricularea provizorie.
În toate
Tu ai cumpărat mașina? Sau vrei sa scoți numerele pentru altcineva? Masina se va inmatricula banuiesc la un moment dat. Pe numele cui va fi inmatriculata? Pentru ca sunt variante, dar diferă in funcție de situație. Iar acea procura speciala e o banalitate, adică o hârtie scrisa de mana cum ca subsemnatul numele împuternicește pe numitul sa il reprezinte la DRPCIV.
Mașina mi-a fost trimisa din Germania pe rampa cadou eu nu am niciun act la ea pe numele meu
In acest caz ai nevoie de briefurile germane si de un contract de vânzare cumpărare, pe care il poți incheia la orice firma de intermedieri. Asta in cazul in care proprietarul din briefuri este persoana fizica.
Daca in Germania mașina a fost pe firma, in loc de contract ai nevoie de factura, in copie.
Mai ai nevoie de RCA (îți recomand sa itibfaci pe 6 luni, sa il folosești si la înmatriculare), o cerere, act de identitate si 40 de lei pentru plăcute.
Cu acestea poți liniștit sa îți scoți numere roșii pe 3 luni, timp in care te poți ocupa de obținerea CIV-ului si de inmatriculare.
Ca sa nu ai bătăi de cap, îți recomand sa apelezi la o firma de intermedieri.
Pai și contractul de vânzare cumpărare cum îl fac dacă proprietarul nu se afla în tara?
Pai nu e nevoie de el, ci doar de semnătura lui.
cristian858 întreabă: