Depinde cum arata daunele.
Daca sunt zgarieturi fine, albicioase, fara sa se fi indoit tabla, in prima faza freci cu o carpa (umezita cu benzina sau alcool, spirt), si s-ar putea sa nu se mai vada mai nimic. Apoi, mergi undeva sa-ti faca un mic polish local, si ai scapat cu cateva zeci de lei.
Daca sunt zgarieturi mai adanci, iar tabla e indoita, trebuie revopsite elementele, cu totul sau doar retus local (care implica si un polish de nivelare). Costurile depind foarte mult de service. Gasesti si la 200 lei/element, si la 300 si la 400... Cu totul inclus (demontare, slefuire, chituire, vopsire, montat la loc).
Da...tabla e indoita foarte putin..multumesc pentru raspuns
O sa-si spun o problema legala, trebuie sa anunti politia pentru a obtine o adeverinta de reparatie.
Cat costa reparatia afli de la un service, nu exista preturi fixe, fiecare are preturile lui.
Sunt constient de asta...am vrut sa stiu preturile reparatiilor. Daca as fi vrut sa aflu altceva as fi formulat diferit intrebarea.
Gasesti meseriasi care o fac fara autorizatie... te duci la politie iti mai dau si aia amenda pentru accident. pentru chestii minore nu merita sa mergi la politie.
Pentru chestii minore, si politistii indruma soferii spre reparatii simple.
O doamna care isi indoise bara la Lupo, a primit chiar sfaturi de la politistul care trebuia sa-i faca constatarea, sa toarne apa fierbinte pe bara. "daca nu eram de servici, va ajutam eu sa o indreptati"
La service i-au cerut 1000 de lei + dovada de la politie, a venit la mine, am incercat cu apa clocotita, si s-a indreptat singura, o indoitura cat jumatate de minge.
Pentru zgarieturi simple, pe laterale, ne mai 'bagam' fara autorizatie, dar unde se vede urma mai mare de impact, eu nu ma bag niciodata.
Desi sunt 'la negru', cand fuge cate unul de la locul accidentului, ma trezesc cu rutiera pe neasteptate, si ma pun sa le deschid hala... De obicei vad 1300-le meu, permanent in santier, fac misto de mine, si pleaca
Acum se face direct la asigurare (daca e casco) daca nu plateste el, inainte se constata imediat la politie dar politia intervine daca se lovesc 2 participanti la trafic si nu ajung la un acord cu asigurarea amiabila sau daca loveste un obiect care apartine altei persoane
Noi nu prea iti putem spune cat costa reparatiile pentru ca difera de service auto. Du-te la un service auto si vezi acolo cat costa. Chiar nu putem sa te ajutam pentru ca un service auto are pretul X si altul pretul Y. Numai bine Si sa fii mai atent, in curand o sa fiu si eu sofer si trebuie sa fiu cu ochii in 4.