| stiflers41 a întrebat:

Salut TPU, este un osciloscop pe eMAG la 350 lei, are recenzii bune, 4.9 rata din 5. As vrea sa mi-l iau pentru a regla un sistem audio corect pentru masina. Pareri, va dau funda!

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Cum zice reclama aia?
„da' ce suntem noi, eMag!?!"

----
Ce părere să am despre un aparat despre care nu spui nimic? Ce frecvență maximă de lucru are? Ce rată de eșantionare? Ce sensibilitate și gamă dinamică are pe intrare? Etc.
În fine, dacă e să-l folosești doar pentru gama audio, și poate afișa semnale între 1mV și măcar 500V, ar fi bun.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Decît sa dai banii pe un lucru cu care nu sti sa lucrezi, mai bine duci sistemul in service reparatii audio, ei cu asta se ocupă si il vor regla ei, ca daca trebuiesc piese inlocuite tu nu ai piese si nu sti sa masori cu aparatul de masura piesele sa vezi care sunt bune si care trebuiesc schimbate, degeaba ai osciloscop daca nu sti sa il folosesti si problema poate fi din condensatori uscati devalorizati si alte piese arse care nu le poti face din osciloscop fara sa le inlocuiesti cu alte piese noi.

| Maskatu a răspuns:

Intrebarea corecta si legitimă este dacă știi să-l folosești. Dacă da... ia-l... poate faci un hobby din treaba asta.

| SergiuPapanas a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Domnule Cristi din Bucuresti, in ce limba scrii? Iti sugerez sa apelezi la niste lectii de limba romana inainte sa scrii prostii pe internet, agramatule.

Forma corecta pentru persoana a doua singular, prezent, a verbului "a sti" este "stii".

Gandeste-te asa:

Primul "i" vine din radacina verbului. Il auzi si in "eu stiu", "el stie", "noi stim".

Al doilea "i" este terminatia specifica pentru persoana a doua singular ("tu"). Este un "i" scurt, aproape ca un "y" in engleza (ca in "yes").

Deci, cand spui "tu", verbul "a sti" primeste acest al doilea "i" la sfarsit.
"Sti" cu un singur "i" este incomplet pentru forma de "tu stii". La fel cum spui "tu vii" (nu "tu vi") sau "tu scrii" (nu "tu scrii").

Spor la educatie!

| stiflers41 explică (pentru mihai69):

20mV/div - 10V/div (X1); 200mV/div - 100V/div (X10)
- Interval de masurare a timpului: 50ns/div - 20s/div
- Intrare maxima tensiune: 400V (varf DC+AC) e de ajuns?

| stiflers41 explică (pentru Maskatu):

Normal ca stiu sa l folosesc, tocmai de aia intreb daca merita banii un osciloscop de buget si problema e de pret, sa fie si bun la pretul asta si chiar daca nu stiu sa l folosesc, nu invat? Decat sa merg 200 km pentru niste reglaje la un sistem audio, pass

| stiflers41 explică (pentru stiflers41):

Modelul e taitava zt 720 s

| mihai69 a răspuns (pentru stiflers41):

E ok

| Maskatu a răspuns (pentru stiflers41):

Dacă merită, tu știi pentru că depinde de tine ce vei face cu el mai departe.