| Echaursi a întrebat:

Vorbeam azi cu un tovaras despre masini, si a venit vorba de cipuri pentru adaos de cai putere sau ceva de genul.
El spunea ca, acel cip daca nu ai 200 si ceva de cai putere, iti afecteaza motoorul.
Eu n-am vrut sa cred si ne-am contrazis.
Eu am un VW Golf 4, motor 1.9 TDI, la fel si un vecin de-al meu, si nu l-am auzit sa-i fii cauzat probleme.
Deci, imi poate spune cineva cum sta treaba cu aceste "cipuri"?
Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| andrey23 a răspuns:

Iti afecteaza intr-o oarecare masura! dar faza cu 200 de cai e scoasa din topor... si nu isi are rostul. Primul lucru care ar putea sa iti pice ar fi kitul ambreiaj, golf 4 fiind vechi (uzura multa) + un plus de cuplu fiind diesel iti imaginezi ca ii scurtezi considerabil viata, urmat de injectoare & turbina.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu exista o astfel de limita. Motorul este afectat oricum, altfel schimbarea cipului nu ar avea absolut nici un efect.
CIP-ul nu face decat sa schimbe anumite setari ale motorului (amestecul benzina-aer, momentul aprinderii etc), setari care din fabrica sunt stabilite pentru a obtine un raport optim performanta/consum/uzura. Modificand aceste setari, se poate obtine un plus de performanta, afectand bineinteles ceilalti doi parametri. Nu a reinventat nimeni apa calda, daca s-ar putea obtine la acelasi motor mai multa putere cu acelasi consum, masina ar fi venit din fabrica echipata cu cipul minune.

| cartman a răspuns:

Nu afecteaza cu nimic. Masinile diesel sunt facute sa poata rula cu 30% mai mult decat puterea initiala. Kitul de ambreiaj va cadea doar daca este pe duca, turbina nu va avea de suferit, iar consumul va fi redus cu 0.5-1l la suta la un stil de mers normal (in stil sportiv va consuma mai mult, dar insesizabil). Imbunatatirile performantei ar fi : plaja de cuplu maxim va fi pana la zona rosie a turometrului (dieselul are cuplu maxim cam intre 2000 si 3000 ture), va urca in ture ca un benzinar, lagul turbinei va fi aproape insesizabil, va trage mai bine chiar si subturata si bineinteles se va simti prezenta cailor si cuplului marit! Ii poti face fara nici o problema o remapare (la cineva care sa se priceapa foarte bine) si te va duce multi km fara absolut nici o problema.

| caticata a răspuns:

Cip-urile de putere cresc puterea masinii cam 10-25% si il poti comanda in functie de tipul masinii si de cat vrei sa creasca puterea in cazul tau iei un cip pentru golf4 1.9tdi cu 10% sa zicem.toate masinile noi sunt blocate electronic sub puterea care o poate produce, iar in momentul iesirii din garantie poti merge la service (vw) iar contra cost iti poate introduce un cod care deblocheaza limitarea puterii.se poate si cat timp e noua dar firma o sa-ti anuleze garantia.asadar cip-ul de putere cam asta face:da ce a blocat altul, eu nu am auzit sa aiba cineva probleme la motor din cauza asta

| FORMULADTI a răspuns:

Nu-i nici o problema cu ele, stai linistit nu-ti afecteaza motorul in nici un caz, in primul rind ele functioneaza cu transmisia si motorul nu are nici o treaba! Foloseste sanatos, nu o sa ai probleme! Funda?

| rain a răspuns:

Cred ca-i evident caci prietenul tau a nascocit o prostie mai mare ca el. Nu exista cip care sa adauge cai putere ci doar cipuri care sa limiteze viteza autovehicolului. Acel cip se monteaza din fabricatie, nu ulterior - si nu ai nevoie de el ca sa mearga masina, sau ceva. E o prostie.