| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Salut. Vara trecută am băgat freon la mașină fără să știu că am mufa ruptă la compresorul pentru climă. Acum dacă schimb compresorul se mai poate recupera freonul băgat vara trecută?

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

De unde? Din atmosferă?!?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, se poate recupera. Standurile de incarcare recupereaza freonul si il cantaresc. Deci cand mergi la un service de aer conditionat, platesti doar manopera, uleiul, agentul de contrast si diferenta de freon care se pierde la conectarea aparatului sau pe care a pierdut-o masina intre timp.
PS: ce mufa rupta ai? Daca este cuplaj magnetic, s-ar putea sa se poata inlocui fara a goli instalatia.

| relian a răspuns:

Daca ai mufa rupta acolo la compresor, de ce sa cumperi alt compresor? Schimba teava, aia este rupta, compresorul in sine nu are mufa, adre doar ceva orificii unde intra tevile si se prind cu ceva suruburi,, asa ca nu te garbi sa cumperi compresor cid tu ai nevoie de conducte, daca spui ca alea, cum zici tu mufa de la compresor, cum zic compresorul nu are mufe, mufele sunt la acele conducte.
Rferitor la freonl tu de asta iti faci probleme laughing ala costa mai nimic, fa-ti griji de compresor daca nu mai este bun, de conducta, sigur pe aia trebuie sa o schimbi daca spui car fi rupta.
Daca faci tu reparatia asta, ar fi bun sa ai si o pompa de vacuum sa tragi vacum dupa ce pui teava noua sau compresor nou.
Ca idee verifica si ambreajul, vezi daca mai este bun, iar daca compresorul nu mai este bun, atunci cumpra si un ambreaj nou, daca compresorul nu vine cu tot cu ambreaj.

| Frank51 a răspuns:

Dacă nu ai avut nicio microfisură sau scurgere nicăieri și freonul a rămas în instalație, trebuie scos inainte să schimbi compresorul. O dată ce schimbi compresorul freonul se pierde, deci ai nevoie de un service care întâi îți scoate freonul din instalație( dacă există) îți schimba compresorul, apoi îți pune freonul înapoi + completare.

| StoicAnalysis a răspuns:

Freonul asta de unde crezi tu ca se recupereaza? Cu siguranta nu din aer. Repari instalatia si te duci iar la service sa-ti bage aia freon.

| Năsăud a răspuns:

Salut!
Freonul nu a zburat dacă nu e fisurată instalatia si se poate recupera.