| Gabrielm31 a întrebat:

Salutare. Am un golf 7 1.6 tdi 105 cai și am observat în vas ca antigelul este murdar. Am schimbat vasul dar în câteva zile s-a murdărit la loc. Sunt niște depuneri maronii și puțin uleioase. Uleiul este curat, nu am spumă nici pe joja și nici pe capac. Nu scoate deloc fum, în schimb, atunci când filtrul de particule este în regenerare face presiune în vas și dă antigel afară. Asta în special când e pe regenerare și sta la relanti. Știe cineva ce ar putea fi? Poate a mai întâlnit cineva problema asta

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca arunca antigel afara, ai undeva o problema cu etansarea circuitului de racire. Poate fi atat in zona bloc motor/chiulasa, cat si in racitoarele de gaze/ulei pe care le are motorul respectiv.
Atat in racitor (termoflot) cat si in chiulasa, se intalnesc cele 3 elemente: ulei, antigel si compresie/gaze. Undeva nu mai tine bine o garnitura (poate fi si aia de chiulasa), sau s-a deformat ori fisurat materialul, iar uleiul si gazele intra in antigel.

Uleiul nu se murdareste pentru ca are presiunea mai mare decat antigelul, deci intra el peste antigel, nu invers.
Fum nu scoate pentru ca este vorba de cantitati mici si pierderi ocazionale, si oricum masina are multe filtre pe evacuare.

| relian a răspuns:

Ai garnitura de chiulasa ciupita pe undeva, asa intra gaze in sistemul de racire.
Sistemul de racire nu se afal sub presiune mare, dar gazele arse da, sau uleiul are presiuni pe unele circuite mult mai mari decat apa din sistemul de racire, ca urmare nu intra apa in ulei ci invers, nu intra apa in evacuare, ci invers, gazele pot intra in apa, de acolo si temperatura mare a apei ce spui.
Intra si apa in ulei, dar atunci deja garniturile is duse rau.Acum tu ai doar putin ceva garnitura ciupita, doar la presiuni mari scapa.

Cind faci regenerarea, atunci se ridica temperatura, acolo exista un plus de ardere, se creeaza atit temperatura mare cit si presiune mai mare decat normal, asa gazele arse patrund in sistemul de racire.

Normal, nu au, sau nu ar trebui sa aiba nici o legatura, asta daca totul este etans.
Deci la tine ceva nu este etans, sistemul de racire nu-i etans, garnitura de chiulasa e problema.

Alte cauze ar mai fi :
- Fisura in blocul motor
-Sistem PVC blocat, duce la presiune mare in carterul motor care ar putea afecta garnitura de chiulasa
-Radiatorul care raceste uleiul sa fie fisurat, sau garnituri care sa scape.
Dar astea is asa spuse sa fie acolo, desi daca analizezi nu ar fi nici una din aceste cauze, dar niciodata nu se stie.
Toate aceste alte cauze, ar face ca apa sa fie cum spui tot timpul.

Ce poti face? Pune apa curata, desi daca a inytrat ceva uleios in sistem nu poti tu curata a sa de bine, dar vezi cit de rau este apa murdara, dupa ce faci regenerarea, la functionare normal; a daca se mai murdareste cum spui.

Daca se murdareste, atunci iei in calcul oricare din cauzele spuse mai sus.
Daca nu se murdareste, atunci cauza ar fi garnitura de chioulasa.

Nu stau sa mai ma gandesc la toate sistemele, ca e tiziu, astea le-am luat asa dupa o bere, care mai cam inmuiat laughing
Poti face teste sa vezi exact pe unde intra ulei, gaze in sistemul de racire, dar daca nu te pricepi, du masina la unia sa o diagnostigheze, dar la unia priceputi, nu la toti cirpacii.