anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Uleiul de motor Shell este bun sau prost? Stiu ca mobil 1 e mai longeviv dar eu vreau sa testez shell ca imi atrage atentia f multwinking

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Renumele marcii Shell nu a fost castigat prin calitatea deosebita a uleiului. Sunt considerate uleiuri premium unele marci ca Mobil1, Castrol, Aral.
Pentru masina mea, eu aleg uleiul in functie de clasificarea API. Aceasta este indicata prin doua litere, prima fiind "S" in cazul motoarelor pe benzina si "C" in cazul motoarelor diesel. A doua litera indica nivelul de performanta al uleiului respectiv, acesta fiind cu atat mai ridicat cu cat litera respectiva este mai aproape de finalul alfabetului (de exemplu uleiul SL este mai slab decat un ulei SM, dar mai bun decat un SJ). Uleiurile Shell fiind comercializate numai in statiile proprii, nu am avut curiozitatea de a verifica indicele API primit de acestea, eu cumparand de obicei uleiul de la importatorii de piese.

| GaleaMarius a răspuns:

Auzi aici
Orice produs care iti vine sa fugi cu ochii dupa el e calitate proasta.
Nu Exteriorul conteaza.si interiorul
fundita plz

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nui problema de reclama ci am vazut o benzinarie shell si ma atras atentia sa cumpar ulei de motor de la ei ce mai doar e o marca renumita shell si carburantul e mai optim

| Same.User a răspuns:

Totusi eu spun sa nu te lasi dezamagit de faptul ca are reclama si e de calitate inferioara. Nu sunt de acord cu maryuxxx de nici o culoare. Eu iti spun sa consulti un mecanic autorizat. Chiar in intrebarea ta ai spus ca mobil1 e longeviv, din cate stiu eu, e destul de mediatizat uleiul respectiv.
P. S. am auzit de uleiurile shell cu mult inaintea mobil1-ului daca e sa o luam dupa reclamele mediawinking
Sper ca te va ajuta sfatul meu sa faci alegerea corecta.

| robert1978 a răspuns:

Am inteles ca ai si tu audi a6.eu am facut schimbul de ulei si am bagat CASTROL EDGE turbo-diesel 5W-40 si urmatorul schimb il fac dupa 10. 000 km.