| Marcop a întrebat:

Va salut,imi da batai de cap instalatia GPL, tot imi sare masina de pe gaz in benzina(nu are vreun mod in care o face mereu)si am zis sa ii fac revizia, am fost la doua service uri si ambii mi au spus ca am calculatorul instalatiei din Germania si ca acesta este codat si nu se poate pune diagnoza si acest lucru e adevarat pentru ca masina e luata de acolo. Faza este ca ei mi au spus ca rezolvarea este sa schimb toata instalatia si ma duce 2500 ron+. Intrebarea mea este daca asta e singura rezolvare, m-am gandit ca poate pot cumpara o diagnoză sau daca se poate cumpara doar calculatorul pentru ca nu am banii necesari

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca ei la service ti au spus care este problema si cît te costă inseamna ca stiu ei exact, dac nu ai bani de reparatie vinde masina asta ar fi unica solutie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu poti cumpara doar calculatorul, trebuie tot kitul.
Ce masina este?
Marca
Model
Motorizare
An fabricatie.

| Marcop explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Seat leon 1p 2008 1.4 16v

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Marcop):

Din cate stiu, Seat nu a avut GPL/CNG de fabrica, deci probabil ai o instalatie aftermarket straina, pe care nu prea o poate diagnostica nimeni.
Am intrebat pentru ca Opel de exemplu, a avut motorizari cu gaz din fabrica, iar testerele dedicate pentru Opel, puteau citi/manipula si instalatiile respective.

Poate daca vei cauta numele instalatiei respective, sau tipul conectorilor pe care ii are disponibili, vei putea gasi o intervata care sa-ti permita sa faci diagnoza sistemului GPL.

| MarzacIon a răspuns:

Eu am diesel cu adblue de la reno si mi-au spus ca toata instalatia adblue costa 15000 lei - adica 3000 euro. La adblue problema e senzorul din rezervor care se strica si nu repari decat daca schimbi tot.