|

Vreau sa cumpar o masina la mana a doua, dar nu stiu mai nimic in legatura cu acest proces. Ce e important cand o cumpar, la ce trebuie sa ma uit, ce face diferenta? Cat ma costa sa merg la un service sa imi zica daca e totul ok la masina? Si dupa ce o cumpar, ce trebuie sa ii fac ca sa circul legal? Asigurare? Cum o imatriculez? Ce trebuie sa ii mai fac?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai bine mergi cu ea la un service sa se uite la ea, sa o puna si pe tester (sa conecteze laptop ul la computerul masinii) ca sa vada daca are vreo eroare vreun circuit stricat vreo problema electrica sau la vreun senzor. Te costa undeva la 150-200 de lei. indicat ar fi sa ii spui omului ca plateste el inspectia, gen daca e bine totul ii dai banii de inspectie, dar daca nu e buna masina nu ramai tu in minus pentru fiecare masina. Asigurare faci la orice broker de asigurari cu talonul, inainte de inmatriculare, apoi inmatricularea se face ca in link urmator https://www.drpciv.ro/......2012c2ba2.

Succes si drumuri bune cu ea!

| explică (pentru Edw08):

Asigurare,inmatriculare si mai trebuie itp? Asta e tot? Cam cat ar dura sa ii fac aceste acte?

| a răspuns (pentru MihaiStafan190):

Între 4 și 6 zile.

Fiscalul înseamnă certificat fiscal eliberat de directia taxe și impozite. Cel mai bine cautai "proceduri cumpărare auto" pe google. Dar unii puneti întrebări sa fie

| a răspuns:

In primul rand trebuie sa aiba fiscal. Apoi sa nu aiba pragurile / usile mancate de rugina. Da-i o cheie, deschide capota si asculta motorul. Daca suna ciudat sau are intreruperi pot fi mai multe cauze cum ar fi saxofonul.
Te poti duce la mecanic sa o puna pe tester. (costa in jur de 75-100 ron maxim) dar merita. iti arata fiecare defectiune in parte, pana si cele legate de computerul de bord. O inmatriculezi, si o poti tine 3 luni cu numerele cu care o cumperi. daca o ti mai mult de 3 luni se radiaza din officiu si nu faci nimic. Sper ca te-am ajutat. Cheers!

| explică (pentru Pompieru1998):

Cum adica fiscal? Daca o cumpar de la o persoana fizica de unde sa scoata bon fiscal? Nu cred ca are casa de marcat laughing