Aici ai mai multa informatie despre bulimie: http://www.sfatulmedicului.ro/......erfagie_10
Organismul nostru functioneaza in felul urmator:
Noi mancam pentru a obtine nutrienti. Toti nutrientii care ii luam din alimente (proteine, grasimi, vitamine, etc) sunt necesare.
O persoana bulimica nu da timp organismului sa-si ia nutrientii necesari si ceea ce face este sa se distruga in fiecare zi, prin voma.
Trebuie sa stii ca bulimia este o boala fizicomentala, deoarece oricat de slaba este aceea persoana, tot grasa se vede si nu accepta sub nici o forma ca are o problema.
Si in plus, varsatul autoindus are efecte foarte rele, de exemplul, smaltul dintilor se distruge, apar rani in gura si gat, dureri, glandulele salivale se umfla si fata la fel, intre altele.
Mai trebuie sa stii ceva: voma face sa elimini mai putin de 50% din cat mananci (pentru ca digestia incepe in momentul in care mananci) si face ca metabolismul sa devina mai lent, asa ca, pe zi ce trece, devine mult mai greu sa slabesti.
Nu te juca cu asta, pentru ca nu-i de joaca. Multe persoane mor asa, fie anorexice sau bulimice.
Si daca sunt tratate la timp, se ingrasa dublu de cat erau.
Sper ca iti dai seama ca, chiar daca vrei sa faci asta temporar, cand mananci din nou normal te ingrasi la loc (chiar mai mult).
Si eu am avut probleme de greutate, dar am reusit in cateva luni de zile sa slabesc mult, si stii cum? Prin dieta si exercitiu fizic.
Iar acum mananc normal si nu am probleme de sanatate.
Doar ca in momentul cand te gandesti la "dieta" parca ti se pare ceva oribil, dar iti spun, mancarea "dietetica" este mancare normala, doar ca trebuie sa nu te intreci cu grasimile, dulciurile si pastele fainoase.
Dar trebuie mancate si din astea din cand in cand pentru ca organismul nostru are nevoie de toti nutrientii.
Imagineaza-ti ca organismul este ca o fabrica de mobila. Si are nevoie de "piese" (nutrienti) ca sa faca un pat, de exemplu. Are scanduri, are vopsea, etc... Dar n-are cuie! Si atunci patul nu poate fii facut si "organismul" nu functioneaza cum trebuie.
De aceea toti nutrienti sunt importanti si ca sa-i obtii trebuie sa mergi la un medic pentru ca sa-ti dea o dieta personalizata, de acord cu varsta, inaltimea si greutatea ta.
Eu pot sa-ti spun ca trebuie sa mananci de vreo 5 ori pe zi. Pare mult, stiu, dar cand mananci de mai multe ori, mananci si mai putin, iar organismul nu intra in alerta, cum ar intra daca ai manca doar odata.
Iti explic, atunci cand mananci rar, organismul se "sperie" si ia absolut tot din alimente (mai ales grasimi, pe care le foloseste pe post de rezerve, in caz ca nu-i mai dai mancare). Dar daca mananci de fiecare data cand ti-e foame (cand se goleste stomacul, la fiecare 4 ore aproximativ), organismul sta "linistit" si ia doar ceea ce are nevoie.
In plus, trebuie si un pic de sport, chiar daca este sa iesi un pic sa te plimbi (cam 1 ora pe zi).
In rest, nu incerca pastile pentru slabit (dupa ce nu le mai iei, te ingrasi la loc si iti afecteaza organismul in mod negativ) si nici alimente sau diete "miracol" pentru ca, cum ti-am spus, organismul intra-n alerta si dupa aceea te ingrasi din nou.
Iti doresc succes, si nu te impacienta. Foarte multe persoane au reusit sa slabeasca si singura forma sanatoasa si care iti garanteaza ca nu te vei ingrasa la loc, este cu o dieta data de un medic, 2 litri de apa pe zi, sport si multa vointa.
Bună.
Învață să mănânci, lasă prostiile astea pentru cei bolnavi cu capul și care au nevoie de tratament psihiatric!
http://calorii.oneden.com/ și mișcare fizică zilnică pentru arderea energiei.
Pa, pa.
Sa iti raspund: imediat dupa ce ai luat masa, te duci la baie, iti bagi periuta de dinti in gat si vomiti tot inainte sa se depuna. Si da, slabesti! dar te si imbolnavesti grav! poti deveni bulimica, anorexica, se si moare din cauza asta. Nu iti recomand. eu imi autoinduc varsaturile doar cand mi-e foarte rau si e naspa si asa dar sa faci asta fara sa iti fie rau, iti dai seama? recomand http://www.shelp.ro/? utm_source=GAW&utm_medium=CPC&utm_campaign=GAW_SH&gclid=CPiw9NHjjbcCFUFc3godcwQAdA silouhette help. costa 115 lei in momentul de fata. cineva a slabit si de la colon help! e o metoda buna, fara reactii adverse. ti-as putea zice eu de sala, de alergat, salate bla bla dar ma gandesc ca nu vrei asa ceva! bafta!
Nu e o metoda de slabire ci o boala. se numeste bulimie si desi e considerata o boala de alimentatie e de fapt o boala psihica.
nu te ajuta la slabit ci iti da peste cap organismul. vrei sa slabesti, pune mana si invata sa mananci sanatos si cumpatat.
Nu ancerca asa ceva! Poti deveni bulimica si este foarte rau! Mananca sanatos,adica:gratar piept pui ampreuna cu salate stropite cu zeama lamaie,renunta la paine alba,prajituri,fainoase,manaca cereale fara zahar(tarate,porumb,ovaz)cu lapte sau iaurt degresat,fructe verzi,legume crude sau fierte,supe din legume pasate,ciorbe din legume,renunta la sucurile din comert,bea ceaiuri din fructe, tei, sunatoare, ceai verde(depinde ce varsta ai)... Daca mai vrei detalii, scrie! Dar sa-ti iasa din cap prostia cu varsaturile!
Chestia asta de care vorbesti se numeste Bulimie si este o boala fizica si mentala, fizica pentru ca iti dauneaza organismului pentru ca nu ii dai timp sa isi ia ce are nevoie din alimente si mentala pentru ca persoana care sufera de asa ceva oricat de mult ar slabi ea tot o sa se vada slaba si incet incet o sa ajunga in anorexie.Sunt o multimeee de metode pentru slabire :sportul (cel mai bun si cel mai sanatos) poti alege kangoo jumps este foarte eficient, te poti duce la un nutritionist sa te ajute cu o diete precisa ca sa nu iti dauneze pe viitor si multe altele.Este pacat sa iti strici sanatatea si viata doar pentru cateva kg in plus sunt atatea persoane plinute care sunt superbee si se simt bine in pielea lor.
Este o boala, se numeste bulimie, mai bine alergi intr-un parc, si apropo cati ani ai, daca esti de pana in 16 ani, mai ai de crescut asa ca nu vad de ce sa te grabesti cu chesti asta.