Incearcă una din astea:
Apă și săpun: curățarea bijuteriilor de argint poate fi realizată cu ajutorul unui amestec de apă caldă și detergent de vase (care să nu conțină amoniac și fosfați). Dacă nu funcţionează, încearcă metodele menționate mai jos. Amestecul de săpun cu apă pentru curățarea bijuteriilor de argint este recomandat înainete de a încerca orice altă metodă.
Bicarbonat de sodiu și apă: Pasta de dinți fără efect de albire poate fi folosită drept un înlocuitor bun pentru soluțiile pentru curățarea argintului. Aceste paste de dinți sunt greu de găsit și este greu să le deosebești de cele care vor decolora bijuteriile. În schimb poți utiliza o pastă din apă și bicarbonat de sodiu, într-o cantitate mică pe bijuteriile de argint. Utilizează o lavetă pentru a lustrui ușor. Pentru obiecte cu detalii, sau obiecte gravate sau inscripționate, poți folosi o periuță de dinți curată cu peri moi pentru a curăța canelurile și crăpăturile.
Odată ce ai terminat, clătește bijuteriile cu apă de la robinet și usucă-le cu o lavetă curată.
Ulei de măsline și suc de lămâie: Amestecă jumătate de cană de suc de lămâie cu o linguriță de ulei de măsline într-un recipient. Introdu o lavetă de microfibră în soluție, șterge și lustruiește argintul. Odată ce ai terminat, clătește-l cu apă și usucă-l.
Nu mai fii disperat si nu mai incerca sa o ''cureti'' pentru ca deja e mai curata decat crezi. Ala nu este argint.
"s-a facut un rosu asemanator cuprului"
NOPE, NU s-a facut nimic "asemanator", ala ESTE CUPRU
nu stiu cat ai dat pe "argint" dar ti-ai luat teapa grupa mare
Am gresit eu, nu e deloc asemanator cu cuprul. Am incercat sa o curat cu ketchup, si s-a dus din culoare si e aproape la fel cum era doar ca acum nu stiu cu ce sa o mai curat
Mergi la un atelier de reparat bijuterii, asta e cea mai buna idee pe care o am!
Verifica cum trebuie sa arate stanta de argint (gaseste pe google) sau baga-o in otet daca se face verde nu e argint. daca esti sigur ca e argint este o solutie numita arginol care sigur o curata
Daca a devenit rosie inseamna ca nu a fost de argint, ci de tinichea si a oxidat.
Numai bine!
Acum m-am uitat mai bine si are o culoare neagra spre maro
Nu era de argint daca a devenit de culoarea aceea. Poti sa o arunci pentru ca e dusa bratara.