| IwantBasescuBacc a întrebat:

Am avut dread-uri si le-am desfacut ieri si simt ca nu mai am la fel de mult par cat aveam inainte ( nu in lungimea firului, in densitate ). Cei care au avut si/sau cei care au si stiu, este normal? Nu mai am la fel de multe fire de par sau doar mi s-a subtiat? O sa isi revina? Va rog mult sa raspundeti cat mai repede!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu s-a subtiat parul, ca firul de par nu se poate subtia, doar ca s-au rupt foarte multe, ceea ce-i normal, cand tragi de el atata sa-l impletesti in zeci de codite, multe se smulg din radacina, altele pe parcurs, ca-s traumatizate sa stea legate ne-natural.
Ca sa se regenereze, tunde-l scurt si pana in primavara, vei vedea ca ai alt par, mai sanatos si mai frumos.

| IwantBasescuBacc explică (pentru Violleta2022):

Multumesc mult de raspuns! Dar am stat un an sa il cresc si nu prea as vrea sa il tund exista alta cale?

| Violleta2022 a răspuns (pentru IwantBasescuBacc):

Nu prea ai obtiuni, ori il lasi asa cum este si arata deplorabil, cu cateva suvite de par, ori il tunzi si in primavara ai un par mai des, regenerat si bogat.
Este cunsoscut faptul ca se smulg multe fire de par la dreduri, de aceea toti care le-au avut, nu le mai desfac, ca oricum este f greu, ci le taie si apoi se rad in cap sau se tund fff scurt.

Am mai avut dreaduri odata in octombrie o saptamana si acum le-am avut pentru 2 jumate si prima data la fel s-a intamplat doar ca intr-o saptamana si-a revenit cum era parul ai vreo explicatie?

Pai, in octombrie nu ai simtit cand ti-a cazut un sfert din par, dar acum, cand ti-am mai cazut inca un sfert, deja sesizezi ca ai jumatate mai putin, deci, este normal sa fie vizibila diferenta.
As intelege sa ai dreduri odata la 2-3 ani, dar in nici un caz odata impletite si despletite lunar, ca-ti smulgi parul din cap.

Imi pare rau sa-ti spun, nu intentionez sa jignesc pe nimeni, doar incerc sa explic ca dredurile sunt facute de jamaicani sau negri, in general cei drogati sau alcoolici. Mai sunt facute de oamenii strazii (vagabonzi) care nu au trimp sa se pieptene zilnic si nici sa-si spele parul. Prin Australia, doar vagabonzii si drogatii poarta dreduri.
Nu este o moda normala si usoara pentru oamenii curati sau care tin la podoaba lor capilara.

Si cam cat de scurt* are trebui sa ma tund? Pentru ca nu imi sta bine scurt

Nu are importanta daca-ti sta bine sau rau, ca-i iarna acum si porti caciula pe cap. Iar in primavara ai deja parul crescut cu minim 3-4cm, iar daca esti norocos si creste repede, cam 1.5cm pe luna, atunci ai 6-7cm lungimea parului.

Am scoala, si nu creste repede, si nu arata chiar deplorabil

Si, imi poti da vreun sfat pentru a-mi face parul sa para/arate ( nu neaparat sa fie ) mai gros?

Si ce daca ai scoala, ca poti purta caciula pana la scoala si doar la ore sa stai fara ea.
Cat priveste cresterea parului, el creste 1-1.5cm pe luna.
Deci, pana in aprilie cand scapi de caciula sunt 5 luni, deci, poate creste minim 5 cm.

Nu-i nevoie sa-ti pui geluri, creme sau alte substante la radacina parului sau pe par, acum, cand radacina este deja afectata de smulgerea parului.
Da-i pace, lasa-l sa creasca singur si natural!
Nu te stresa "sa arate" bine, ca nu esti fata, sa te coafezi!
Este important sa ai paruls anatos si frumos la primavara-vara, cand mergi cu capul descoperit

Multumesc pentru raspuns! Mi-ai fost de mare ajutor

11 răspunsuri: