| alexx22 a întrebat:

Exista vreo diferenta intre poza profesionala si cea normala? Daca da, care anume?

15 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

◕ Cea normala nu implica efecte, si e facuta in general, de amatori.

◕ Cea profesionala implica, efecte, si multe alte lucruri ca de exemplu, luminozitatea, contrastul, si este facuta de profesionisti, care au in spate multi ani, de experienta.

| Trolliţă a răspuns (pentru EstiFericitaSauTrista):

@cea normala: asta este facuta de toata lumea si poate implica:
-un mobil
-un aparat foto performant sau nu care are efecte el singur.

@ cea profesionala: Asta poate fi facuta si de amatori si de profesionisti. Sa fim sinceri cati dintre voi nu ati modificat o poza in Photoscape? Photoscape este petnru amatori. Photoshop e diferit. Si nu iti trebuie 10 ani ca sa stii sa modifici contrastul si luminozitatea.

hehe

| EstiFericitaSauTrista a răspuns (pentru Trolliţă):

◕ Am zis doar, notiuni de baza.

◕ Prefer sa explic pe intalesul, fiecaruia.

Totusi nu mai acorda sfaturi pe care unii s-ar putea sa le ia de bune cand nu sunt asa. Ca sa fi profesionist nu ai nevoie de 10 ani de fotografie si notiuni in editare. : )

| EstiFericitaSauTrista a răspuns (pentru Trolliţă):

◕ Nu am zis, sa fie profesionist/profesionista.

"Cea profesionala implica, efecte, si multe alte lucruri ca de exemplu, luminozitatea, contrastul, si este facuta de profesionisti, care au in spate multi ani, de experienta. "

Sigur?

| TreiSurori a răspuns:

La ce referi mai exact?
la editat-ul pozelor sau la mpx?happy

| AngelOfNight a răspuns:

La cea profesionala claritatea ar trebui sa fie mai mare, subiectul sa nu fie neaparat unul banal ci sa surprinda prin ceva anume

| alexx22 explică (pentru AngelOfNight):

Pai, asta si intreb, vi se pare ca e vreo diferenta sau fotomodelul e absolut la fel(adica la fel de frumoasa), doar calitatea pozei difera?

| AngelOfNight a răspuns (pentru alexx22):

Nu neaparat, pentru ca un fotograf profesionist care are pile in lumea modei ar putea avea modele de acolo si modelul in sine sa fie diferit, INSA in mare asta e diferit, claritatea pozei pentru ca si aparatura folosita e profesionista

| Trolliţă a răspuns (pentru alexx22):

Calitatea pozei difera. Exista parate si efecte ale aparatelor care redau diferit fiecare model. O pot scoate in evidenta sau nu. Este o mare diferenta intre o calitate uzuala si una profesionala. CEa profesionala implica o aparatura mai performanta, cu un aparat performant. Dar ceea ce nu stiu unii, majoritatea vedetelor si modelelor sunt modificate in vesnicul PHOTOSHOP. E vesnic, e util.

| alexx22 explică (pentru Trolliţă):

La inceput cand am vazut pozele normale ale acestui fotomodel britanic, nu am crezut ca e aceeasi persoana, pe urma i-am vazut trasaturile care seamana totusi dar nu-mi dau seama ce au putut schimba la chipul ei incat sa para asa de deosebita.in cele normale, e o tipa obisnuita, nu zici ca e o mare frumusete dar in cea profesionala chiar e foarte frumoasa.

| Trolliţă a răspuns (pentru alexx22):

E magia photoshop-ului. El e magic si scump. Ai o imagine cu ea? Mai precis un link? Ca sa ma conving.

| alexx22 explică (pentru Trolliţă):

Sa te convingi ca e fotomodel? uite aici, se numeste Heather Crook:http://www.bravissimo.com/