Răspunsul la întrebarea ta va depinde de la femeie la femeie, influențată de condițiile de mediu în care a trăit și trăiește și în prezent.
Eu cel puțin folosesc machiaj foarte rar, la anumite evenimente...pot menționa că toate aceste retușuri pe an le ating în cele 10 degete ale mâinilor. Folosesc apă și săpun zilnic, menționându-mi tenul curat. Consider că atâta timp cât ești curată estetic, chiar lăsând la suprafață și micile imperfecțiuni înzestrate de la Dumnezeu (alunițe, coșuri, pistrui etc), nu ar trebui să te inferiorizeze față de restul femeilor. Cât timp te simți bine cu tine, așa cum ești, e tot ce contează. Crede-mă că naturalețea încă e apreciată și faptul că neglijezi machiajul te va întineri și mai mult, mai ales în perioada bătrâneții.
O atrage aspectul, prin machiajul strident, dar nu acesta are grijă de familie, ci adevăratele valori ale caracterului. Ție să îți convină idea, nu nouă, căci omul și dacă îi faci pe plac, tot vă găsi nod în papură să te judece. Ai grijă de fața ta, de corpul tău!
Groaznica. Sapunul nu este pentru fata, sunt dure si usuca pielea
Zero machiaj? Femeilor le place sa fie ingrijite din cele mai vechi timpuri si de la varste fragede, este in ADN-ul nostru
Este săpun pentru față cum nu!?
Există și săpun pentru față
Normal
Fara machiaj poti daca nu iti place sau nu vrei, dar eu cred ca neaparat macar o rutina de skin care, nu doar sapun cu apa, iar sapunul ar trebui sa fie un sapun sau gel de curatare pentru fata special, ca daca dai cu din ala de corp iti usuca fata rau.
Poate dacă societatea nu ar judeca atât femeile după felul cum aleg sa arate și cum aleg să trăiască s-ar îndeplini și dorința ta cu mai puțin machiaj. Fără nu o să existe.