| swagre a întrebat:

Hei. Am nevoie de ajutor.
Deci acum un an si ceva m-am vopsit cu henna neagra (care am inteles ca are pigment chimic, deci nu e naturala 100%) si as dori sa scap de ea. Am parul saten deschis, spre blond si sunt constienta ca poate nu o sa mai ajung la culoarea mea naturala, dar as dori sa il deschid cumva pana la o nuanta de șaten. Apropo nu l-am mai vopsit cu henna de vreo 4 luni, iar in trecut cand ma faceam m-am vopsit doar de 4 ori. Nu accept ca trebuie sa-l cresc din nou, am parul destul de lung si sunt ff fericita cu el, as fi ff trista sa il cresc din nou.
Astept sfaturile voastre.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la un salon si intreaba le pe fetele de acolo care asta fac toata ziua vopsesc cliente, ele te vor ajuta cu sfaturi.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Henna naturala e o pudra care colorează părul roșcat.
Henna in alte nuanțe sau culori au aditivi (chimici).

Poți încerca să scoți pigmentul din păr cu ulei. Ulei de cocos sau ulei de măsline. Încălzește-l puțin, să ajungă la temperatura corpului. Îl aplici pe par și lași jumătate de oră. Apoi speli foarte bine. In ultima apa adaugi o lingură de oțet.

Daca vrei sa revii la culoarea naturală, te poți decolora sau poți face o decapare.
Ca să nu strici tot parul, decolorează/decapează câteva șuvițe. Apoi aplici un toner (nu vopsea permanentă) sa uniformizezi culoarea de la rădăcina până la vârfuri.
Mai repeți peste 1-2 luni până scapi de tot negrul din par.

Este ok sa intervii cu decolorant sau vopsea peste henna, daca a trecut mai bine de o lună. La tine au trecut 4 luni, ești în siguranță.

| GligoresiLaruca a răspuns:

"Henna neagră este pudra obținută din frunzele uscate ale plantei Isatis tinctoria și din Extract de Lawsonia inermis obținut din flori uscate, fructe și frunze."

| SorinSenegalu a răspuns:

Arata mi piciorusele tale gen labutele... daca stii ce zic?