anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cateva intrebari despre Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr".Va rog sa imi raspundeti cu seriozitate.
Cat de grea este admiterea?
Cu cat timp inainte trebuie sa ma apuc de pregatire?
Exista o limita de varsta? Este tarziu (de exemplu) la 25 de ani?
Ce se discuta in timpul scolii?
Cum sunt examenele?
Exista o taxa de scolarizare?
Dupa finalizare toti o sa aiba loc de munca?

Răspuns Câştigător
| Ionut231312 a răspuns:

Salutare!

1. In comparatie cu ce? Este de o dificultate medie, fata de Academie iti dai seama ca este mai usor...
2. Cu un an inainte este de ajuns(pentru scris), pentru sportiv depinde de cum esti tu, daca ai facut sport, daca ai rezistenta etc...
3. Nu exista limita de varsta la politie, doar la jandarmi(de 26 sau 27 mi se pare)
4. Niciodata nu este prea tarziu, am auzit de cazuri cand au facut scoala la 35 de ani ca sa se pensioneze peste 10.
5. Tot ce ar putea face parte din meseria unui politist(aici nu stiu prea multe, dar cred ca faci mult drept)
6. Nu sunt chiar examene, la scolile de politie se iau note cum se luau in liceu, ba prin ascultari, ba prin practica, doar la Academie exista sesiune
7. Nu exista taxa de scolarizare, dar dupa ce inchei Scoala de Politie vei fi pus/a sa semnezi un contract precum ca vei lucra in Politie cel putin 10 ani. In caz contrat, vei fi nevoi/a sa platesti toti banii pe care statul i-a bagat "in fundul tau"
8. Da, dupa finalizare toti elevii sunt repartizati la cate un IPJ, aici depinzand media cu care ai absolvit. Cu cat mai mare, cu atat mai multe sanse sa ajungi in orasul in care iti doresti tu.

2 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Imi povestea un ofiter de politie iesit la pensie despre ce i s-a intamplat cand a mers la examen. S-a intalnit in curte cu un ofiter superior din scoala.
- Ce faci aici? l-a intrebat ofiterul pe tanar.
- Am venit la examenul de admitere, i-a raspuns tanarul.
- Esti pregatit? l-a intebat ofiterul.
- Asa si asa, i-a raspuns tanarul.
- Pile ai? l-a intrebat ofiterul.
- Nu, i-a raspuns tanarul.
- Daca nu esti pregatit foarte bine, pile nu ai, atunci ce p... mati cauti la examen?!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este doar scoala de politie si nu academia de politie. Asteptarile sunt mai putine. Pentru admitere faci multa alergare inainte. Te iei si alergi strazile de prin oras pentru a capata rezistenta la fuga. Depinde de starea ta fizica cu cat timp inainte te apuci de sport. Cu cat esti mai "in forma" cu atat o iei mai usor. Daca esti mai solid si fara un trecut sportiv, adica nu ai mai facut sport, o iei cu cel putin un an inainte. Mai slabesti, mai lasi grasimile, prajiturile si prajelile.
Nu stiu sa fie o limita de varsta. Stiu ca la scolile militare au limita pana la 24 ani pentru piloti si 26 pentru fortele terestre. La politisti nu stiu sa fie o limita. Cel mai sigur intrebi direct la scoala de politie. Trimiti un mail sau suni direct. Sigur au ceva ofiter priceput si dispus sa te lamureasca. La 25 ani nu cred ca e tarziu. Concurezi pentru o simpla scoala de politie care dureaza un an cu tot cu practica. Admiterea e mult mai usoara si baremele sunt mai blande. Scoala nu se plateste chiar daca ai mai facut alte studii cum ar fi o facultate. Este in regim de postliceala deci este platita integral de stat. Dupa finalizare o sa te repartizeze pe un post in functie de media cu care termini scoala. Cu cat ai nota mai buna cu atat esti mai bine. Atentie ca te trimite unde au nevoie de om, de exemplu din Alba stiu ca au trimis si la Bucuresti. Nu stiu ce nota avea tipul dupa absolvirea scolii. Sau sa te trimita in alt judet. Dar iti vor plati cam jumatate din chirie si iti da o indemnizatie de hrana. Ai multe avantaje. Ce angajator iti mai plateste o parte buna din chirie? Esti foarte bine ca subofiter.
La 25 ani cred ca mai poti da la academia fortelor terestre de la Sibiu daca te intereseaza o cariera in armata. Si esti ofiter la absolvire. Desigur ca admiterea este mult mai grea dar si rezultatele vor fi mult mai bune.
Doar cu scoala de politie vei ramane mereu la gradul de subofiter. Iti trebuie studii superioare pentru a ajunge ofiter. Se vede la salar si la statutul social.