| Andreea_Brandus_1995 a întrebat:

Ce poti sa faci in ziua de azi fara facultate? Va rog sa imi dati exemple de cateva meserii in afara de cele din domeniu beauty(am rabdare, dar nu atat de multa cat se necesita acolo, o prietena mi-a zis ca acolo iti trebuie "rabdare deplina") si in afara de femeie de serviciu? Cineva mi-a zis la un moment dat ca exista atatea meserii incat este imposibil sa nu iti placa nimic?

22 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"acum 10 ore | Andreea_Brandus_1995 a întrebat:
Ce poti sa faci in ziua de azi fara facultate? "

Toate muncile necalificate care se gasesc pe piata de munca din orasul tau.

Daca vrei totusi o calificare, poti apela la un curs postliceal, care iti poate aduce o diploma profesionala in mana si-ti deschide calea spre o munca calificata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Bucatar
barman / ospatar
agent de vanzari
stewardesă

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vinzatoare, nu ai nevoie decît de liceu.

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Pai am liceul terminat+ bacul luat cu 7, 85!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Atunci angajeaza te, ca si anul trecut tot asa erai someră si intrebai ce sa faci, inseamna ca nu vrei sa faci absolut nimic. Atunci nici cu facultate nu vei face nimic daca nu vrei. Bani din cer nu pică sau stind in pat.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Aproape ORICE. Meseriile la care chiar ai nevoie de facultate sunt destul de limitate. Daca nu vrei sa te faci musai magistrat/avocat/notar, medic, contabil acreditat... lista de posibilitati e nelimitata.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Traducator, editor, suport tehnic/call center, agent de vinzari aproape orice, agent imobiliar, fotomodel (includ aici si alea gen OF, dar trebuie si un pic de creier si dedicare ca sa faci treaba), sofer de taxi/curier/livrator. Muuulte altele. Tu inainte de orice altceva ai nevoie de un psihiatru, ca ai niste probleme mari. Ah, da, armata/politie, no problem. Trebuie doar sa pari un pic sanatoasa la cap, se rezolva cu ceva exercitiu.

| Fatamuntilor a răspuns:

Crezi ca facultatea iti asigura un loc de munca? Nu tot timpul.Trec destui ani pana sa gasesca ceva
Legat de intrebarea ta.Vezi ca sunt destule cursuri de calificare.Ai o pasiune?
Vrei sa fi bucatarSau poate un curs de manechiura.Sau chiar de cofetar? Dar trebuie sa investesti ceva bani! Dar poate fi ceva sigur si de viitor si iti scoti investitia!

| johnnny123 a răspuns:

Fără facultate poți face destule chestii. Nu la fel de multe cum ai putea face cu facultate, dar ai oricum opțiuni.

Problema ta (și ți-am mai spus asta de câteva ori) este aceea că tu de fapt nu vrei să faci nimic.

În ultimii ani ai pus întrebări pe TPU despre zeci de meserii, de la florăreasă până la inginer chimist și de la croitoreasă până la magistrat. Te-ai apucat de vreuna? Ai făcut măcar primii pași într-o anumită direcție?

În concluzie, este complet inutil să-ți dăm exemple de meserii dacă tu nu ești dispusă să miști un deget pentru a face ceva.

| Eireann a răspuns:

Sunt locuri de munca la brutarii, patiserii, cofetarii. Bucatari - nu in restaurante de fite dar in cantine studentesti, de la scoli cu internat, cantine sociale. Croitorie - acum 4-5 ani era foarte mare cautatre cu instruire la locul de munca, salariu bun, faceau salopete si echipamente de protectie undeva la Deva sau Hunedoara parca dar sunt in toata tara. Operator call center - la companii de telefonie mobila, banci, etc. Infirmiera/brancardier in spital, centre de recuperate, clinici. Daca stii engleza -receptionera la hotel, la centre spa, la sali de sport, ghid turistic.
Sunt mii de domenii, unele o sa necesite un curs de pregatire, altele fac instruire la locul de munca, dorinta sa ai.

| Sophieka a răspuns:

Rabdarea ti-o si dobandesti...O inveti in timp... Poate chiar ti-ar placea in domeniul beauty.

Si in afara de femeie de servici poti fi agent imobiliar / agent de vanzari / curiera (da chiar daca esti femeie), receptionera, centralista sau operatoare call center, operatoare introducere date in sistem, vanzatoare sau aprovizionara in magazine, lucratoare in fabrica, poti lucra si in agentie de turism sau ca vanzatoare polite de asigurari... Sunt multe variante.

| carevaescu a răspuns:

Aproape orice munca manuala.
Lenea însă poate fi un obstacol

| TheGentleman a răspuns:

Instalator, salahor, șofer/curier

Răspuns utilizator avertizat
| CodreanuC a răspuns:

Trimite-mi mesaj ca eu nu pot, dar grăbește-te că îmi închid contul dacă întrebi pentru tine și nu pentru altcineva că văd aici comentarii dar poate intrebi pentru altcineva.

| Eusuntingineru a răspuns:

Buna Andreea. Te poti interesa de agenti de politi sau Sgp (soldati gradati profesionisti ). Dar iti recomand sa te informezi inainte sa aplici.

| RadioEREVAN a răspuns:

In primul rand, simpla terminare a unei facultati, iti garanteaza doar cheltuirea de bani, direct daca esti la taxa sau indirect. Nu ai nici o garantie ca si merita. Personal, am avut noroc ca am lucrat si inainte si in timpul facultatii. Unicul avantaj a fost posibilitatea de a putea face formare profesionala de nivel 5 si 6, in cu totul alte domenii?
Ocupatii sunt destule, trebuie doar sa iti dai seama ce iti place, fiindca asta e conditia de baza pentru a avea succes.
Faptul ca intrebi lumea ce alte meserii sunt, inseamna ca inca nu ti-ai descoperit ce ti s-ar potrivi.
Solutie: ai putea consulta lista de meserii din COR (codul ocupatiilor), poate iti dai seama ce ti-ar placea, apoi vezi ce ai nevoie pentru ce gasesti si de acolo incepi sa rezolvi problema.

| Frank51 a răspuns (pentru RadioEREVAN):

Nu e întotdeauna adevărat. La mine facultatea mi-a pus mai mulți bani în buzunar, am fost la buget toți cei 6 ani, am luat bursă aproape jumate din ani. Singurul lucru pe care îl pierzi e timpul respectiv.

| Andreea_Brandus_1995 explică (pentru Frank51):

6 ani? Ai facut cumva Medicina?

| Frank51 a răspuns (pentru Andreea_Brandus_1995):

Nu, am terminat IESC și acum sunt an terminal master.

| Sssofia a răspuns:

Cred că poți fi ospătăriță. Și poate și să speli vasele in bucătăria restaurantelor. Și cred că și ceva gen ajutor de bucătar. Dar e foarte mult de munca. Ai putea sa faci și niște cursuri și să te faci frizeriță. Sau ai putea sa te duci la școala postliceală și să te faci asistenta medicala. Sunt o grămadă cu plata unde nici nu trebuie sa te duci in fiecare zi și nici să înveți prea mult. Dar cred totuși că ai putea sa intri la o facultate cu media ta. De exemplu la limbi străine de la universitate. Media de la bac nu contează, trebuie doar sa știi bine o limbă și dai examen din ea, nu e foarte greu. De ex. engleza. Și până la anul ai timp sa te pregătești. Apoi îți alegi o a doua limbă pe care vrei sa o înveți și pe asta (a 2 a limbă) o poți învăța de la început. Sau ai putea sa intri doar cu media de la bac la usamv, sigur poți să intri, chiar la buget și sunt o grămadă de specializări. Sau undeva la economie... Dar dacă nu vrei facultate ai putea sa ți descarci aplicații gen eJobs și să mai cauți acolo