| WayhaughtK a întrebat:

Merita sa lucrezi ca si barista? Inca sunt la facultate si lucrez la un bar unde sunt si terenuri de sport si se fac si cafele. Pot spune ca imi place sa fac cafele. Si m-am gandit sa fac un curs de barista, sa o pot face la un nivel mai profesional. Dar merita? Aici la bar primesc 2500 de lei in mana plus bacsis. E posibil sa primesc mai mult la o cafenea sa zicem? Multumesc!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca merita, ca doar te platesc, deci iei bani!
Nu te astepta totusi sa primesti salarii mari, ca barista nu-i o profesie banoasa, doar o specializare ca oricare alta.

| dullcat a răspuns:

Buna.La o cafenea cam tot atata primesti.Nu stiu cat merita cursul, mai ales daca e un job temporar. Oricum ar fi, daca iti place sa faci cafea si sa socializezi, te vei descurca grozav.Gasesti si pe net tot felul de tips and tricks.Succes.

| Frank51 a răspuns:

E irelevant cât primești, atâta timp cât îți place ceea ce faci. Dacă ție asta îți face plăcere, do it. Pe viitor va fi bine și financiar dacă evoluezi frumos.

| SingleForOne a răspuns:

Nu cred că vei primi prea mult bacșiș la o cafenea, nu cred că oamenii ar considera barista și barman să fie același lucru, poate puțin me jos decât un barman. Totuși, ca barista ai mai multe oportunități în mai multe zone ale orașului sau în alte orașe, iar oamenii sunt mult mai plăcut de satisfăcut (majoritatea își i-au cafeaua, și pleacă; alții beau cafeaua și-și văd de treaba lor sau intră în discuție cu tine, într-un mod plăcut. Un barman câștigă mai mult datorită bacșișului și oferă experiențe senzaționale (trucuri, amestecurile de băuturi, caracter amuzant, etc), dar mediul de lucru ar putea fi cam stresant, mai ales unii oameni care au băut prea mult; iar ca barista se câștigă mai puțin, dar mediul de lucru este mai plăcut, mult mai liniștitor, și întâlnești oameni mult mai ok.

| TheGentleman a răspuns:

Chifoi se lăuda că a fost barista. By the way, dacă ajungi pe croazieră sau la 5* vei câștiga regește