anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, am intrat la PIPP ( pedagogia învătământului primar si prescolar) si FEAA (contabilitate si informatica de gestiune), insa nu stiu ce optiune sa aleg dintre astea doua. Imi doresc sã urmez ceva care sã i ofere oportunitäti de dezvoltare pe viitor, un job stabil, posibilitate de a mã îmbrăca elegant.
Vă rog, oferiti-mi o părere! Multumesc!

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Contabilitate.

| gabicoo a răspuns:

Eu aș alege contabilitatea.

| MistarGoGu a răspuns (pentru gabicoo):

În 4-5 ani o baga AI-UL in șomaj! Doar ca Expert Contabil *( cu drept de semnatura) pentru audit, consultanta fiscala eventual...
Da si acolo e o mafie *( CECAR) S-AU făcut deja clanuri ca la Notari & Avocați!

| gabicoo a răspuns (pentru MistarGoGu):

Dacă are pile poate intră contabilă pe la o primărie sau la o școală din mediul rural.
La mine la școală este o contabilă adusă direct de la coada vacii - proastă ca noaptea dar plină de ifose și talente.

Poate aia e acolo din Jurasic *( de pe vremea dinozaurilor )

Să-ți dau un citat din duamna contabilă: "Din Evul mediu - atunci când trăiau dinozaurii"!
Deci în proporție de 99, 99% ai nimerit-o.winking

Și nu e prea în vârstă - are aproximativ 35 de ani. Până la 30 de ani nu a lucrat (s-a ocupat de creșterea copiilor și a vacilor de la fermă), pe la 28 de ani a luat licența (gurile rele spun că nici bacalaureatul nu l-a luat din prima incercare), timp de doi ani a tot așteptat să se pensioneze fosta secretară (aia tot o dobitoacă dar totuși avea habar de contabilitate), iar de 5 ani își bate praf în fund pe post de contabilă la școala din satul în care s-a născut. Romantic! Nu?winking
Când a luat postul de contabilă o rudă de a ei ocupa funcția de viceprimar al comunei. Tipic românesc. Ca la țară - natural și bio! happy

FAIL Managerial! Sa lași vacile pentru hartoage! Alea *( vacile ) produc $$$ si îți asigura chiar un trai decent DACA faci ceva cu laptele ala *( procesat : smântână, brânză = mai mult $$$$ )
Dar poate mirosul de Chanel °5 fake de la turci si sesiunile de bârfit colegii la cafele au fost mai atractive!

| MistarGoGu a răspuns:

Este o.k cu contabilitate DOAR ca Expert Contabil *( cu drept de semnatura )! Deja AI -ul preia prin depozite si firme tot ce înseamnă stocuri, logistica, contabilitate primara! Exista șanse MARI sa ramai cu o diploma de agățat în perete!
Cu învățământ prescolar îți poți deschide PRIVAT un afterschool *( ca e la moda pentru părinții ocupați ) sau programe educationale *( tabere, scoli de vara ) in timpul vacantei!

| angel6lust a răspuns:

Alegi ce-ți place, pana mea.

| Aszcde a răspuns:

Elegant poti sa te imbraci in orice meserie. Si sudor daca ai fi, imbraci salopeta la lucru si elegant in afara.
Vad ca ti se spune contabilitate. Nu stiu zau de ce. Poate pentru ca e mai lejer?
Eu ti-as recomanda PIPP ca educatoare. Nu e usor, dar e cu multe satisfactii.

| angel6lust a răspuns (pentru Aszcde):

Și-alege meseria că vrea să meargă elegant la muncă, senzație rolling on the floor.

| Aszcde a răspuns (pentru angel6lust):

Oamenii care au un minim de educatie, asa fac. Restul... ca tine.

| angel6lust a răspuns (pentru Aszcde):

No, da` ce-ai? Te simți și tu ă ți-ai ales serviciul și facultatea ca să te duci îmbrăcat/ă frumos? laughing).