| m07constantine a întrebat:

Buna dimineata,
unde as putea posta anunturi sau unde as putea gasi o persoana de pana la 29 de ani sa demaram o afacere?
am postat un anunt pe mai multe site-uri, deci imi scuze daca l-ati vazut deja;
sunt in cautarea unei persoane de pana la 29 de ani, de preferat din prahova, Brasov, dambovita sau zonele apropiate, pentru asociere / colaborare in vederea infiintarii unui srl si atragerea de fonduri nerambursabile;
varsta si locatia sunt criterii eliminatorii, intrucat programe de finantare mai sunt doar pentru persoanele de pana la 29 de ani;
detalii vom stabili impreuna, ulterior
multumesc frumos pentru ajutor si pentru atentie

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Degeaba. Aici nu ai nici o șansă.

| siriusblack98 a răspuns:

Ai avea sanse mai mari sa castigi la 6/49. Sunt atat de multe piedici si semne de intrebare la ce vrei tu sa faci incat ai niste sanse minuscule.

| m07constantine explică (pentru siriusblack98):

Eu am depasit 35 de ani. am un plan de afacere, dar lipseste partea financiara. am nevoie de ajutorul unei persoane pentru asta. contra cots, bineinteles. sau chiar colaboare / asociere. eu nu pot aplica pentru accesarea de fonduri nerambursabile, pentru ca programul de finantare pentru categoria mea de varsta s-a terminat. va rog sa imi spuneti ce piedici, ce semne de intrebare aveti. si de ce sansele sunt minuscule?

| siriusblack98 a răspuns (pentru m07constantine):

Pai treaba este ca TOTI avem un plan de afacere acolo undeva in capul nostru. Unii il punem in aplicare, altii sunt mai fricosi si aleg sa nu se arunce niciodata in sfera antreprenoriala. Acel plan de afacere este predispus atat succesului cat si esecului, deci practic mai tine si de "noroc". Ce inteleg eu prin piedici si semne de intrebare? Hai sa iti zic eu care sunt antreprenor si am propria companie de cativa ani de zile ce inteleg prin aceste probleme despre care spuneam:

1. Esti un strain care are o idee dar fara un ban in buzunar de investit. Lumea evident ca nu o sa se astepte din partea ta la ceva bun neaparat, ii poti baga in mai multe probleme si batai de cap decat au la ora actuala. Iar tu esti un inconstient daca nu realizezi treaba asta. Cine a avut sau are afaceri stie foarte bine cate dificultati apar zilnic de mai multe feluri iar faptul ca ar avea un asociat despre care nu stiu nimic, doar le complica si mai mult existenta.

2. Ai o arie restransa in privinta tipologiei de profil cautat, restrans la o anumita zona geografica si limita de varsta + trebuie sa fie dispus sa investeasca in ideea ta.

3. Nu esti transparent in anunt. Te prezinti ca fiind un individ de 35 de ani ce are o idee de afacere si vrea un asociat alaturi de care sa infiinteze un SRL iar apoi sa incerce sa acceseze fonduri europene (care se acorda foarte greu). Ce tip de afacere? Cat % din investitie aduci tu? Cat % aduce asociatul? Cat % o sa detina el/ea din firma? In cat timp isi recupereaza investitia? Ai sau n-ai plan de fezabilitate facut? Este necesar un spatiu comercial pentru afacerea respectiva? Daca da, il ai sau trebuie si ala inchiriat undeva? Daca da, iti permiti chiria pe minim 6 luni de zile sau trebuie sa o plateasca asociatul?

4. Banuiesc ca stii deja ca tu pentru a primi fonduri europene atat ramursabile cat si nerambursabile ori partial ramursabile, trebuie sa vii cu un procent din investitie (pe langa multe alte lucruri). Il ai sau trebuie sa vina cu acel procent asociatul? Daca da, ti-ai facut calculul in cat timp isi recupereaza banutii? Esti constient ca pe acei banuti pe care trebuie sa-i inapoiezi, nu-i poti scoate din firma pur si simplu, nu? Ai nevoie de acte + platesti taxe pentru ei daca-i scoti pe dividende.

5. Ce garantie are viitorul asociat ca nu iei banii, fugi cu ei si ramane bun de plata? Ca pana la urma in cazuri de imprumuturi pe persoana juridica, administratorii pot fi raspunzatori pe persoana fizica. Este valabil si la imprumuturile bancare si la accesarea de fonduri.

6. Ce te face sa crezi ca ca dupa ce afla persoana respectiva care e ideea si planul tau, nu ti-o fura si renunta la a mai deschide SRL-ul alaturi de tine? Ca de deschis firma alaturi de tine sa stii ca nu e nimeni atat de prost sa se arunce in afaceri fara sa stie dinainte care e planul si ideea. Daca eram sa zicem eu din Prahova, ce m-ar fi tinut pe mine din a nu renunta la parteneriatul cu tine in momentul in care aflam ideea ta de afacere? Ce m-ar fi tinut pe mine sa nu deschid singur acea afacere? De dat in judecata pentru "drepturi de autor" furate pentru o idee de afacere sa stii ca n-ai avea sanse in instanta.

7. Cand am zis ca sansele sunt minuscule m-am referit atat la sansele de a gasi tu fraierul respectiv care sa aiba atributele cautate de tine dar si sa ai suficient "bulan" incat sa primesti fonduri pentru ideea ta de proiect.

Evident, amandoi suntem suficient de maturi, stim deja ce facem. nu suntem niciunul la prima afacere, eu aveam nevoie sa diversific portofoliul, sa zicem asa.
si da, m-am gandit la toate cele de mai sus.
persoana interesata era invitata la o intalnire unde sa ne cunoastem, puteam discuta multe detalii, planuri, procente si sume investite, etc.
pe scurt, nu este o idee revolutionara, asa ca daca pleaca si isi deschide singur afacerea, chiar ma bucur: inca un tanar intreprinzator.
dar numai faptul ca fondurile nu s-au epuizat pentru grupa de varsta pana la 29 de ani ne spune multe despre tinerii din ziua de azi.

| siriusblack98 a răspuns (pentru m07constantine):

Multi sunt plecati in strainatate iar o mare parte din cei ramasi sunt blocati in joburi platite cu salariul minim pe economie sau cu 500-600 de lei peste, fara curaj, bani sau viziunea necesara pentru a deschide o afacere.

Nu sunt aici sa ii judec pe altii sau sa ii motivez. am venit sa intreb unde as putea gasi tineri pentru a demara impreuna o afacere. am atasat si modelul meu de 'cerere colaborare'. atat. multumesc!

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Încearcă să pui anunţ pe Olx, sau să lipeşti pe stâlpurile din localitate anunţul.

| m07constantine explică (pentru Alex765431):

Multumesc! este o idee... credeti ca m-ati putea ajuta si cu formularea? la prima vedere poate parea destul de dubios formulat, tinand cont ca as vrea sa il tin totusi scurt si la obiect