Cunosc un grefier, spunea că e enorm de muncă, practic 10-12 ore pe zi și parcă tot nu se termină. Plus răspunderea; salariul nu e chiar mare (nici mic, dar față de cât tragi...)
Oricum, e un loc de muncă sigur deocamdată, cu condiția să îl poți obține.
Fugi! În Romanika încă hârtia este la putere! Mii de tone! Risc de îmbolnăvire de la praful din arhiva *( vei cauta si acte prin arhive nu doar cu fundul pe scaun in fata calculatorului!)! Ești un miner al sistemului juridic! Invata si fa altceva mai bănos si mai puțin stresant! Drept comercial! Lucrezi elegant. consultanta juridica pentru companii! Nu merita sa-ti faci praf sănătatea si nervii intr-un sistem înapoiat si rigid! Am avut " norocul " sa am contacte cu toate categoriile sistemului juridic din România!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Buna ziua! Imi cer scuze ca revin abia acum, insa ati putea fi mai explicit cu ceea ce ati zis in legatura cu dreptul comercial si consultanta juridica pentru companii?
Sunt lucruri despre care nu vorbeste prea multa lume si ca sa fiu sincera, nu prea stiu unde sa ma informez. Va multumesc anticipat!
Faci facultate de drept si pe final *( anii 2 sau 3 parca îți alegi o specializare ) ca la medicina!
Drept civil *( relatii între persoane ) - moșteniri, divorțuri, partaje &^ alte nebuneli!
Drept penal = puscariabili! Nu merita efortul!
Drept comercial! Tot ce tine de afaceri! Constituire, vânzări de firme, fuziuni,!
Se extinde la drept fiscal, proprietate intelectuala *( licențe industriale, software, artistic )!
Asta face un consultant intr-un birou elegant, la costum! Fără praful din arhivele tribunalelor, fără nebunia si alergătura birou-instanta! Zilnic!
Oricum ca avocat de consultanta îți trebuie minim vreo 5-6 ani experienta dupa stagiu *( 2 ani ) si examen de barou! Te " lipești" de un barosan sau o firma de avocatura cu specializare pe drept comercial! Fără practica serioasa *( lucru la cazuri ) facultatea este o diploma agățată frumos in perete! $por la învățat!
anonim_4396 întreabă: