| ___Enzo a întrebat:

Bună seara! Cum vi se pare meseria de medic nutriționist? Ce alte ramuri ale medicinei sunt mai ușoare?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Medicina nu este o "meserie" usoara.
Intai inveti sa fii medic generalist, dupa care te specializezi in ramura dorita.

6 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca vrei ceva usor, atunci mai bine altceva altceva, nu medicina.Cu viata oamenilor nu te joci!

| Hyperion7 a răspuns:

Nicio meserie nu e ușoară până la urmă

| Furnicuta000 a răspuns:

Medicina e grea, extrem de grea. Pana sa iti alegi specializarea trebuie sa treci niste hopuri ca admiterea, 6 ani de facultate, examenul de rezidentiat. Nu toti pot ajunge acolo. Dar odata ce ai ajuns, eu nu iti recomand aceasta specializare. Si asa se gasesc greu posturi, daca un chirurg se angajeaza greu, unde o sa se angajeze un nutritionist? Spitalele nu au posturi de nutritionisti, nutritionistii nu fac garzi, nu exista linie de garda la nutritie (garzile sunt probabil cele mai importante pentru ca ele sunt singura sursa sigura de venit in cazul in care un medic nu-si gaseste post). Singura varianta e sa lucrezi pe cont propriu, sa-ti deschizi cabinet sau daca ai noroc sa gasesti un cabinet sa te angajeze. Si aici e greu ca trebuie sa convingi oamenii sa vina la tine. Dar cati oameni ai vazut sa mearga la nutritionist?
Daca iti place domeniul, mai bine alege diabet si nutritie pentru ca e plina tara de diabetici si vor fi mereu pacienti si poti sa imbini si cu nutritia pentru ca nutritia e 50% din tratamentul unui diabetic

| carevaescu a răspuns:

Poti de asemenea să devii nutriționist fără să devii medic.

| GinaBlackMira a răspuns:

Daca vrei sa fi medic crezand ca e usor te inseli! Ai de invatat foarte mult pentru orice ramura, daca nu iti place si nu esti serios in asta nu te duce la medicina!

| CuStimaSiRespect a răspuns:

Cum a spus și userul Bula, medicina nu este ușoară, până să ajungi să practici meseria ai mult de tras și de învățat, și ar trebui să fie o vocație, nu făcută doar din interes.

Totuși, ar putea fi anumite specializări mai accesibile, eu mă gândesc că ar fi mai ușor să fii medic de familie sau radiolog decât să faci operații pe cord deschis sau pe creier.