Inafară de tocat ceapă, ar mai fi câteva competențe pentru un bucătar. Iată câteva (pe scurt)
Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă
Asigurarea condițiilor igienico-sanitare
Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției
Prevenirea poluării mediului
Întocmirea documentelor specifice
Pregătirea antreurilor calde și reci
Pregătirea fripturilor
Pregătirea gustărilor calde și reci
Pregătirea mâncărurilor din carne
Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
Pregătirea preparatelor lichide
Prepararea dulciurilor (deserturilor)
Prepararea fondurilor glace
Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare
Realizarea acțiunilor de supervizare și control
Realizarea aluaturilor de bază
Realizarea salatelor
Realizarea sosurilor
Dacă asta ți se pare mult, ce zici de asta?
http://www.horecaschool.ro/cursuri-principale/curs-bucatar
Oricine taie o ceapa si un patrunjel
Da nu oricine stie sa prepare carnea la temperatura adecvata
Nu oricine stie sa faca un sos
Nu oricine stie sa combine doua ingrediente
Nu oricine stie sa faca un aluat
Nu oricine stie sa gateasca corect fructele de mare si un peste
Nu oricine stie sa faca un piure corect
samd.
Stai linistit la curs bucatarii nu isi spun prea multe trebuie sa furi, iti preda teoria gastronomica si apoi cand faci practica trebuie sa furi ce apuci.Am un prieten care mi-a povestit.