| Biia8838 a întrebat:

Ce poți face mai exact cu facultatea de drept, care sunt avantajele și dezavantajele, cât de bine se câștiga după terminarea facultății, sau care este cea mai bine plătită meserie din acest domeniu? Funda

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face destule, sunt destule profesii la care se cer studii de drept: judecator, procuror, avocat, notar, executor judecatoresc, consilier juridic, secretar de consiliu local, grefier.
Salariile cele mai mari le au judecatorii si procurorii dar venituri mai mari pot optine avocatii si notarii, in functie de cat sunt de buni si de clientela.

| Utilizatornew25 a răspuns:

Salut, cu facultatea de drept poti deveni judecator, procuror, notar, consilier juridic etc. Dupa absolvirea acesteia urmeaza un stagiu de 2 ani în care daca esti admis poti urma: magistratura (judecator/procuror), avocatura, asa si pentru restul.
Sunt meserii de succes în care poti castiga foarte bine, si mediocru. Spre exemplu la avocat, depinde foarte mult de clientii pe care îi reprezinti, la restul esti bugetar deci acolo variaza!
Ca dezavantaj, ar fi ca trebuie sa ai o viata putin mai restransa, sau putin mai discreta, însa satisfactiile care vin la pachet, compenseaza perfect totul.
Sper ca te am ajutat!

| Sure14 a răspuns:

Iti raspund din perspectiva unui proaspat absolvent de drept, la una dintre primele 2 cele mai bune facultati din domeniu din Romania.
In primul rand, eu iti recomand fie Unibuc, fie UBB. Sau chiar si UVT sau Universitatea de la Iasi. Mai jos nu. Se face scoala serioasa in aceste centre. Asa a fun fact, daca esti baiat, sunt sanse imense sa ti se rareasca parul semnificativ.
Vreau sa abordez o alta problema, anume "mita" pentru a intra in profesii. Probabil e adevarat in cazul notarilor. Dar ma indoiesc de faltul ca sumele de 10k euro pentru admitere sunt adevarate. Am avut profesori care faceau mai mult intr-o singura luna. In rest, toate celelalte admiteri in profesii(magistratura, grefieri, executori, avocati, etc) sunt serioase si grele. Trebuie sa inveti foarte mult. Spre exemplu, in sesiune aveam si cate o saptamana cu o medie de 10 ore de invatat pe zi. Mai mult, cantitatea de informatie e foarte mare.
In orice caz, dintre toate profesiile de mai sus si enuntate si de un alt utilizator, avocatul stagiar va primi cam cel mai putin. Asta inseamna-in Bucuresti sau Cluj- cam 3000 - 4000 de lei pe luna dupa plata tuturor taxelor. Acele povesti ca trebuie sa dai bani sa te ia un maestru avocat sunt eronate. In Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara nu se intampla asa ceva. Poate in orase gen Tecuci se intampla, dar nu vad de ce ai face stagiatura altundeva decat in orasele anterioare.