| PhotoIsMyLife a întrebat:

Fundita! Pe la ce varsta as putea sa ma angajez cu jumatate de norma la un fast-food sau sa impart pliante(sa zicem ca am mai putin de 18 ani)? Ce ar trebui sa fac ca sa ma angajeze?

3 răspunsuri:
| fif2002 a răspuns:

In considerarea prevederilor constitutionale, varsta minima de incadrare in munca este de 15 ani. Exista si interdictii legale speciale de varsta, prin care se urmareste asigurarea posibilitatii reale de a exercita anumite obligatii de serviciu, de exemplu, varsta de 18 ani pentru conducatori auto sau 21 de ani pentru paznici.
Durata normala, cumulata, a timpului de munca pentru tinerii cu varsta de pana la 18 ani este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana, fara a antrena scaderea proportionala a salariului. Tinerii nu pot fi chemati sa presteze munca suplimentara si nu pot fi folositi pentru munca in timpul noptii (incepand cu ora 20. 00). Se vor avea in vedere si prevederile obligatorii privind durata minima a pauzei de masa si concediul de odihna suplimentar de care beneficiaza minorii, conform legii.

| Doddel a răspuns:

Cauta pe google pliante si acolo gasesti mai multe oferte(dar e obositor, rar gasesti sa se blateasca bine), si mai incearca la Mc Donald's, la fast-food daca te angajezi o sa pregatesti mancarea pe acolo dar nu am vazut de varsta ta

| Doddel a răspuns:

Hm, incearca sa fi baby sitter