| SingleForOne a întrebat:

Pentru un internship într-o instituție bancară, ce teste sau chestionare de abilități ar putea folosi pentru a selecta studenții buni?

5 răspunsuri:
| CuStimaSiRespect a răspuns:

La ce bancă este internshipul?

| SingleForOne explică (pentru CuStimaSiRespect):

Raiffeisen (în principal), ING, BRD, UniCredit, OTP și altele.

| CuStimaSiRespect a răspuns (pentru SingleForOne):

Internship-urile bancare au mai mult rol de imagine, să arate că instituțiile bancare au programe pentru tineri fără experiență, e posibil ca doar o mică parte să se angajeze cu un contract stabil, însă doar aceia care dovedesc implicare, spirit de inițiativă, abilități de comunicare și persuasiune, eventual și de lingușire.
Sectorul bancar oricum este în restrângere odată cu digitalizarea serviciilor.
Dar dacă nu ai experiență și poți să intri într-un astfel de program, eu zic să te bagi, te va ajuta să aplici ulterior pentru alte joburi, nu neapărat la bănci.
Dar ce te sfătuiesc este să nu îți faci așteptări nerealiste de la astfel de programe.

| SingleForOne explică (pentru CuStimaSiRespect):

Mulțumesc de sfat. Ai recomanda alte domenii care să nu fie afectate masiv de digitalizare, dar în jurul sectoarelor comercial și administrativ?

| CuStimaSiRespect a răspuns (pentru SingleForOne):

Să înțeleg că te interesează un job de birou dar care să nu fie programare și nici să nu fie afectat de digitalizare?
E greu de spus, lucrurile evoluează din ce în ce mai rapid, gândește-te numai cum era lumea înainte de pandemie: fără muncă de acasă la scară largă, fără case automate, fără chat-boți avansați. Și pandemia a fost abia acum 3 ani și ceva, cum arată lumea acum?
În carieră trebuie să ții cont și de ceea ce îți place să faci (sau măcar ce nu detești atât de mult) altfel fiecare zi de muncă va fi un calvar. Joburile care necesită calificări avansate, îndemânare sau creativitate vor avea viitor, greu va fi de cei care fac sarcini simple și repetitive.