| Cupă_Daniel_1992 a întrebat:

Salutare, grup!
Vin la voi pentru a vă cere un sfat, un sfat pentru un seamăn în pană de idei.
Ce idee de afacere îmi puteți da și mie? Eu sunt agent de poliție, nu am voie să fac nimic în plus pe lângă meseria asta, soția mea nu lucrează de aproximativ 2 ani (după ce a ieșit din maternal, nu și-a mai găsit de lucru). Aș vrea s-o ajut și, implicit, să ne ajutăm reciproc să ne deschidem o afacere. Avem o mică sumă strânsă (ceva bani rămași de la nuntă, în jur de 50.000 lei, puși într-un cont și care încetul cu încetul se devalorizează), adică am avea un mic punct de plecare, ca să zic așa. Locuim în Tg-Jiu, un oraș mic, fără prea multe oportunități, dar suficient pentru o mică afacere.
Nu avem alte specializări, soția a fost asistent medical pentru o scurtă perioadă, eu nu am altă specializare în afară de meseria pe care o am, nu știu ce detalii vă mai pot da ca să simplificăm puțin "task-ul" pe care vi l-am cerut... Ne gândisem la o florărie, o cofetărie, un magazin/stand de haine, dar nu avem pe nimeni care să ne ghideze să nu ne ducem "în cap", să știm ce ar putea merge într-un oraș ca Tg-Jiu. Ne gândisem și la un butic/magazin pe la țară, la soție, unde nu prea sunt magazine alimentare, fiind un sat uitat de lume, dar relativ la 13 km de Tg-Jiu (sat bătrânesc, etc., cu un singur magazin pe post de alimentară și de bar, cu prețuri uriașe)... Sper că nu v-am zăpăcit.
Aștept un mic ajutor, o idee...

10 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Sala de fitness, e lumea obsedata de chestia asta.

| mihai69 a răspuns:

Salon de coafură, frizerie, manichiură. Ai putea și tu să tunzi în timpul liber, fără remunerație.
E o afacere care nu necesită mari investiții, iar clienți sunt mereu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cu 50.000 lei idei tale sunt multe prea marete. Apai sa faci o cofetarie te costa minim 50.000... da de euro.

O afacere faci cand te pricepi la ceva in primul rand. Deci la ce va pricepeti?

| goguPatent a răspuns (pentru TimberWolf):

De bani aia cumpara o banda de alergat si o bicicleta... le pune pe urma in curte nu?

| m7PGmirelapopescu a răspuns:

Achizitionati o masina noua pentru rideshare ing pangajati un șofer sau sa va cumpărați un teren.

| Cupă_Daniel_1992 explică (pentru suntserios):

Tot e un punct de plecare, nu e ca și cum o iau de la 0. Băncile sunt "prietenoase", te ajută cu credite. Nu ne pricepem la nimic, cel puțin eu. Soția ar avea ceva stofă prin d-ale cofetăriei, îi place, face, dar cam atât...

| Cupă_Daniel_1992 explică (pentru m7PGmirelapopescu):

Și ce să fac cu terenul? Voiam să fac ceva care să genereze un mic venit pentru soție. Știu că mai ușor ar fi ca ea să se angajeze, dar pe-aici e mai greu cu angajatul...

| MistarGoGu a răspuns (pentru TimberWolf):

Bună GLUMA! Cu 50 k Lei cat zic ei ca au in cont ce sa facă? Din 3 aparate chiar SH au bubuit toti banii! De credit in condițiile actuale. no!
Iar la o sala scuze! Trebuie recepție, bai, vestiare *( M -F ) acolo intra lejer 100 K Euro cu aparate, spațiu, reclama la început! Prea mare elefantul pentru pistolul lor cu apa!

| MistarGoGu a răspuns:

Întâi investiti in VOI! Un curs de antreprenoriat sau contabilitate la început! Pe parcurs fără niște noțiuni minime VA FURA TOTI legal cu actele in fata!
Cauta TBf.ro si pe YouTube! Sunt cursuri gratuite de antreprenoriat si afaceri!
La orice ține de alimentație *( cofetărie, bar ) va trebuie multe chestii de depozitare & igiena! Mult prea costisitor!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Incet-incet? Cu aia 50.000 de lei faceai anul trecut de doua ori mai mult ca acum. Trist. Cel mai bine iei si ii bagi pe bursa. Cea mai proasta idee ever e sa tii banii in banca, mai ales la ce dezastru e la noi economia. P.S. Daca zici ca e la sat, ai putea sa te apuci de pisici de rasa - e ceva munca, dar si cand incepi sa le dai cu cate 2-3000 de lei puiul... sau o micro-ferma, ceva. Si livrezi la oras. Si acolo e de munca la greu si nu ai mare siguranta, dar nah...