| Vasslebale a întrebat:

Am aragaz nou dar el afuma si este alimentat cu gaz normal, credeti ca ar fi de la diuze? Am primit la el diuze noi separat de cele ce sunt in el, si pe diuzele ce am primit sunt scrise cifre mai mici fata de cele ce sunt in aragaz.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da. Un set de duze sunt pentru alimentarea cu gaz de la rețea iar celalalt de la butelie.
Schimbă-le.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru darrio2007):

Pai alea instalate implicit sunt pentru gaz de la retea. Le schimbi daca folosesti butelie... afumatul poate fi cauzat si de calitatea dubioasa a gazului de pe retea.

| gabicoo a răspuns:

Duzele care vin montate din fabrică, pe Aragaz sunt pentru gazul primit de la rețea, cele de rezervă sunt pentru butelie. Dacă ești pe butelie cheamă pe cineva să-ți monteze duzele pentru gpl - butelie, dacă ești pe rețea și aragazul afumă tot timpul, trebuie să chemi pe cineva să-ți regleze aragazul. Dacă nu afumă tot timpul este din cauza furnizorului de gaze. Ce firmă este aragazul?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cheama un instalator sa ti l faca nu umbla tu ca mai strici ceva

| mihai69 a răspuns:

Duzele pentru. GPL (butelie) sunt între 0.5 și 0.9 mm, cele pentru gaz de rețea între 0.8 și 1.2 mm
Dar afumarea este pricinuită de o artere incompletă a gazului, oricare ar fi el.
Ideea este că fiecare arzător are și un reglaj pentru cât aer intră pe lângă gaz ca să obții o flacără continuă, albăstruie. Nu galbenă, aia afumă.
Citește manualul de utilizare! rtfm!

| darrio2007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asa stiu si eu. Dar e posibil sa fie invers montate.

| anonimg a răspuns:

Posibil ca încă rețeaua să ofere o calitate inferioară de gaz și acesta să îți afume oalele.
Calitate inferioară de gaz se mai găsește în orașele mici din țară.

Daca e cumparat nou, scrie in manual care duze-s alea montate.

Acum doi ani nu am avut probleme cu calitatea gazului de la țeavă. Doar montat si atât.

Calitatea variaza in functie de ce vine pe tzeava. E ca la apa. Am patit de cateva ori sa fie probleme. Inclusiv la centrala, a fost o perioada de cam doua zile iarna asta in care mi-am bagat picioarele si am inchis-o ca nu dadea flacara ca lumea. Se vedea si la aragaz ca e gazul prost. Am sunat la baietii mei cu centrala, mi-au zis ca mai toata lumea avea probleme...

Depinde si unde locuiesti. Orașul, cartierul etc.

Desigur.

| relian a răspuns:

Aragazul vine cu duze instalate pentru gaz de butelie, sau propan, butan, iar aditional ti se da si duze pentru gaz metan.

Sau poate veni cu duze instalate pentru gaz natural si sa ti se da in punguta si cele pentru butelie, omu sa poata folosi ce are.

Daca pe duzele primite in punguta sunt cifre mai mici,, daca gaurile sunt mai mici la acele duze, atunci aragazul tau a venit cu duze instalate pentru gaz natural.

Gazul natural are putere mai mica decat propanul sau gazele din butelii, [resiuni diferite, deci au debite diferite gaz natural /gaz de butelie.

Cum spun gazul natural ar trebui sa aiba duzele cu gaura mai mare comparativ cu gazul din butelii.

Daca afuma, sunt 2 pozsibile cauze
1-tu folosesti aragazul incorect, in sensul a venit instalat cu duze de gaz natural si tu folosesti butelie
2-este un aragaz de ala foarte ieftin si fara nume

Ai manual la el, citeste, vezi ca se poate ajusta acele duze, debitul de gaz, debituo de aer etc.

Dar in primul rand vezi ce spune in manual ce duze are instalate si tu in functie de ce folosesti, butelie sau gaz natural, schimba duzele pe ce ai tu.

"Este alimentat cu gaz normal "spui tu. Gaz normal is toate gazele, nu cred ca exista gaze anormale laughing