Poate ca taranul nu si-a spalat pe maini inainte de o mulge vaca sau este probabil ca a mancat de la buruieni si s-a strecurat din greseala ardei iuti uscati!
Ţi-am declarat răspunsul câştigător căci ai fost pe-aproape. Am împrumutat vasul de fiert de la cineva care făcuse un fel de ardei iuţi fierţi (pentru conservare sau cam aşa ceva) şi nu a spălat bine vasul.
A fost gustul sau pretul cam piperat? ![]()
Nu vei stii cu adevarat raspunsul la intrebare decat daca vei merge la cel de la care l-ai cumparat si il vei lua la rost pentru gust.
Piperat? A mancat vaca piper? ![]()
Poate a fost ACRIT, nu stricat.
Laptele adevarat, dupa 1-2 zile se acreste, se desparte zeru zerul. Acesta-i dovada ca este lapte adevarat, nu facut din nu-se-stie-ce prafuri si e-uri amestecate.
Laptele acru este foarte sanatos, este unul din secretele vietii lungi.
Scuturand /amestecand bine laptele acru obtinem "lapte batut", iar daca se incalzeste se obtine branza (de vaca, de oaie sau de la ce animal provine.
Laptele acru este stricat doar daca incepe sa aiba un miros piscator, dupa peste o saptamana de stat la loc cald. Dar in acest caz deja se aduna peste jumatate de zer si partea alba se face asemanatoare cu conopida, de culoare galben-maronie.
Ion1989 întreabă: