Întrebare recomandată | fabiola a întrebat:

Am cumparat mere din piata, de la tarani cu intentia de a manca natural.Erau micute, dar aratau foarte bine.Acasa,cand am vrut sa le spal am constatat ca, coaja lor era acoperita cu un strat lucios si lipicios care nu se putea inlatura in totalitate, oricat as fi insistat eu sa le spal.Ma gandesc ca nu poate fi ceva periculos caci pretul unui kg era doar de 2 lei,dar imi pun intrebarea, totusi ce ar putea fi? Ma poate ajuta cineva? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Si taranii folosesc anumite substante pentru a pastra fructele si legumele,, proaspete,,. Uneori aceste substante pot fi toxice, prin nerespectarea concentratiei.Lasa-le cateva minute in apa rece(10-15 min.).

7 răspunsuri:
| fabiola explică:

Am specificat in intrebare:am cumparat de la tarani! Stiu sa fac diferenta intre micii producatori si bisnitari! Aceasta med
toda de aplicare a unui strat protector asemanator cerii am intalnit-o si la merele romanesti cumparate din super market.Pentru siguranta inlatur coaja, dar se pierde cea mai mare parte a fibrelor alimentare, de aceea vroiam sa stiu.

| Mihaela1964 a răspuns:

Posibil sa fi ramas ceva substante folosite la stropirea merilor, dar prin spalare cu apa calduta se duc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Sunt stropite cu fel şi fel de substanţe ca să se păstreze cât mai bine.
Să le speli bine, bine, bine!
Te pup!

| IonutDX a răspuns:

Spala mere cu apa calda si sapun!

Eu am cumparat mere toamna trecuta si le-am uns uniform cu putin ulei.

Sunt multi tarani care sunt angajati pe post de vanzatori dar si tarani care cumprara produse de la supermarket si apoi le vand la piata sau pe marginea drumului.

| YoDavyd a răspuns:

Multi tarani scuipa pe mere pentru a le face sa luceasca.

| fabiola explică (pentru YoDavyd):

Saliva cu aspect de ceara nu am vazut inca!

| BibiRose a răspuns:

Nu stiu exact ce poate fi, dar cu siguranta nu este ceva comestibil.