Nu ai cum sa-l repari, trebiind sa-l arunci la gunoi, ca nici pus in mancare nu-l vei putea manca. Nici nu mai spun de toxicitate...
@ Cipi1212
Nu a spus nimeni cuvantul "clocit" aici, ci COCLIT, care-i un proces chimic al metalelor.
Daca nu cunosti anumite cuvinte, nu mai raspunde deloc, decats a raspunzi gresit, mai bine invata din ce se scrie pe aici.
Arunci si faci din nou.Cratitele de facut mincare trebuie sa fie ori metal emailat, ori inox.Cratite din aluminiu, arama, alama nu sunt bune, oxideaza, mai ales cand folosesti produse acide, asa cum ai folosit tu rosii, alea sunt acide, oala ta a oxidat la greu ai in acel produs oxid de cupru sau ce so forma acolo.
Unia parca spui ca sunteti in feudalism folositi oale de aluminiu, de cupru si alte mai stiu eu ce, uite asa va imbolnaviti, mai ales daca toata viata gatesti in vase genul asta.
E mai buna o tigaie oala din fonta decat aluminiu sau cupru. Ma refer mincare daca vine in contact cu aceste materiale.
Organismul foloseste si cupru, dar in cantitati foarte mici, daca tu sau altii gatiti in asa vase pe termen lung este daunator.O sa spui ca nu vezi ca oxideaza, da nu se vede dar oala ta oxideaza, arunc-o, sau duo la reciclare, e mai sanatos asa. Iei bani pe ea bei o bere este mai sanatoasa asa cum zice cineva pe aici, cumperi oala emailata sau de inox si stai linstita.
Cunosc si eu multi oameni care si acum folosesc oale, tigai facute de tigani din alea aluminiu sau ce aliaje mai folosesc, nu este bine, aia trebuiesc interzisi.
Ai vazut tu la vinzare pe undeva oale de cupru sau aluminiu? Ma refer sa vina maincarea in contact cu cupru sau aluminiu? Cum am spus mai bine foloseste fonta, chiar sunt la vanzare asa cratite de fonta.
Fonta fiind fier carbon, este mult mai dur ca material si indiferent ce gatesti nu oxideaza asa de mult, citi ioni de fier trec in mancare e numai bun pentru organism, pe cand la cupru lucrurile stau diferit, ala oxideaza mult, organismul nu are un sistem care sa elimine cupru, se acumuleaza in ficat, rinichi, asta daca folosesti pe termen lung.
Gata ca deja ti-am spus prea multe, plus ca probabil team speriat, dar ar fi bine daca team speriat, poate asa arunci toate tigaile ce le ei din arama, sau ce mai ai tu genul asta.
Poate și o bere - le rezolvă pe toate.