| Neymar2 a întrebat:

Cum se prepara sucul de rosii?

Dau funda.

Răspuns Câştigător
| RollShot a răspuns:

Uite aici:roşii
sare (opţional)
zahăr (opțional)
alte ierburi aromate (opțional)
Preparare (pentru. suc de roşii şi bulion):

Spălaţi bine roşiile
Tăiaţi şi îndepărtaţi partea albă a roşiilor.
Tăiaţi, în funcţie de dimensiunile lor, roşiile în sferturi sau în felii groase.
Treceţi roşiile prin maşina specială de tocat sau prin maşina de tocat carnea cu dispozitivul de separare al cojilor şi seminţelor ataşat.pentru suc de roşii:

Puneţi sucul obţinut la fiert.
Fierbeţi sucul la foc mic.
Fierbeţi pânâ când spuma de la suprafaţă dispare (aproximativ 1 oră).
Opţional, puteţi adăuga sare după gust.
Turnaţi sucul de roşii fierbinte, în sticlele fierbinţi, ținând sticlele cu un prosop pentru a nu vă arde.
Astupaţi cu dopuri potrivite.
Acoperiţi cu pături şi lăsaţi să se răcească până a doua zi.
Depozitaţi la rece, în spaţii uscate şi întunecoase.
Sucul de roşii este reuşit dacă, a doua zi, apa prinde a se ridica la suprafaţă.

pentru bulion:

Lăsaţi zeama de roşii obţinută prin tocarea lor deoparte, într-un loc răcoros, timp de aproximativ 1 oră până când partea groasă se decantează şi apa se ridică la suprafaţă.
Îndepărtaţi cu o lingură apa ridicată la suprafaţă.
Puneţi la fiert zeama rămasă.
Fierbeţi la foc mic, amestecând din când în când, timp de 2-3 ore (în funcţie de concentraţia dorită), până când bulionul bolboroseşte la suprafaţă asemeni unei mămăliguţe pripite.
Opțional, puteți pune zahăr (max 1 lingură la 5 litri de bulion) și/sau sare după gust.
Turnaţi bulionul fierbinte, în sticle sau borcane fierbinţi, sterilizate.
Astupaţi sticlele sau borcanele cu dopuri sau capace potrivite.
Înveliţi cu pături până a doua zi.
Depozitaţi la rece, în spaţii uscate şi întunecate.
Sucul de roşii şi bulionul se păstrează în acest fel pentur mai multe luni. După ce desfaceţi sticlele sau borcanele, puteţi păstra restul, acoperit, în frigider, pentru câteva zile.te rog funda ca nu am nici una!

6 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna searahappy nu e greu de facut, doar ca trebuie alese rosiile cu grija, spalate, taiate si scoase cotoarele, se pot da prin separatorul de rosii, iar daca nu te deranjeaza semintele rosiilor, poti sa le dai si prin masina de tocat carne., dupa ce ai facut sucul, il pui la fiert, cu sare, piper, boia, foi de dafin, cimbru.adaugi si zahar, apoi dupa ce se raceste un pic, il pui in sticle de jumate, de chilogram de care vrei tu, si pui un pic de ulei in fiecare sticla, eu mai pun si pliculete de conservant cand fac cantitate mare pentru iarna...mult succeshappy

| MMihai a răspuns:

Se spală și se curăță roșiile aruncând ce nu este bun & apoi se tircesc manual sau mecanic și se dau la o parte pielițele.
Dacă ai storcător special, va stoarce el și vei avea un suc mai subțire și va lăsa o parte „uscată"!

| furios4you a răspuns:

Prin storcatorul de fructe

| Rockărița a răspuns:

Bulion.

| Rockărița a răspuns:

Scz,am crezut ca ai intrebat cum se mai numeste sucul de rosii.laughing

| boborock2011 a răspuns:

Storci rosiile la storcator? bulion? pasta de tomate? suc de rosii la cutie? thinking

Întrebări similare