| Flory68 a întrebat:

Am ridicat un perete de bca sa maresc baia. Stiu ca nu se pune gresie direct pe bca. Întrebarea este cu ce tencuiesc peretele ca sa pot pune placi mari de gresie pe perete? Mulțumesc anticipat

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ceramica se pune pe orice si pe lemn daca vrei. Poti pune ceramica direct pe rigips, pe BCA nu vad de ce nu ar merge, iar care spune ca nu merge, cred ca nu se pricepe.
Nici eu nu ma pricep la ceramica, dar sigur stiu ca merge, vad pe aici cand pun meseriasii ceramica direct pe rigips.
Deci nu tencuiesti cu nimic, pui placile alea direct pe BCA, materialul ala care lipeste ceramica garantat se lipeste si de BCA

| siriusblack98 a răspuns:

Ideal este prima data sa tencuiesti peretele apoi poti pune direct gresie cu adeziv de gresie.

| eliancodrut a răspuns:

La mine mesterii au pus dupa ce au tencuit BCA-ul ca orice perete: in bucatarie, baie. La casa de vacanta.

| Kiran a răspuns:

BCA - amorsa - tencuiala ciment/var - (optional) glet - amorsa - adeziv flexibil - gresie, cam asta e ordinea ce am urmat-o cand mi-am facut un perete de la garaj (i-am facut o baie micuta ca aveam spatiu neocupat si arata ciudat)