| Pissi99 a întrebat:

Azi am vrut sa fac zahar ars dar din pacate am dat putin si pe mana, iar acum ma ustura rau si mi sa dus pielea si a ramas o pata alba.Ce sa fac? Va trece?

Răspuns Câştigător
| ღCuteღKissesღ a răspuns:

Cum tratam o arsura minora acasa?

1. Zona afectata se va tine sub apa rece de la robinet timp de 10-15 minute. Daca aceasta nu este disponibila, zona se va acoperi cu comprese umede reci. Apa rece va calma durerea, va inlatura senzatia de fierbinteala si va preveni extinderea arsurii. NU se va aplica gheata direct pe rana! Aceasta poate produce degeraturi si poate agrava arsura.

2. NU se va aplica unt sau uleiuri la nivelul ranii! Acestea vor retine toata caldura in interiorul tesuturilor, crescand astfel posibilitatea de extindere a arsurii si de dezvoltare a unei infectii.

3. Dupa racorirea regiunii afectate se poate aplica o lotiune calmanta care va preveni uscarea pielii.

4. Urmatorul pas este acoperirea zonei cu un bandaj steril. Acesta nu trebuie sa fie foarte strans, pentru a evita presiunea la nivelul leziunii.

5. In caz de aparitie a basicilor, acestea NU se vor sparge! Ele se vor vindeca spontan. In caz ca se sparg singure, zona respectiva se va spala cu blandete cu apa si sapun, apoi se va aplica un unguent antibiotic (Baneocin, Dermazin, Fucidin) si un bandaj care sa protejeze leziunea. Pielea moarta care a format basicutele sparte poate fi indepartata.

6. Pentru durere se poate folosi paracetamol, aspirina sau algocalmin.

6 răspunsuri:
| Victor7boy a răspuns:

Buna.Sa iti explic: nu ai de ce sa te ingrijorezi.Verisoara mea a patit la fel.Trebuie sa iti dai ca diferite unguente de la farmacie, cel mai bun cred ca este cicatrzinul (nu sunt sigur), si sa ai foarte mare grija de el adica :sa ii dai cu sapun (adica sa il speli), sa ai grija sa nu te atingi la rana.Cam atat ai de facut pentru ati trece rana.
Sper ca te-am ajutat

| lOvEbwN a răspuns:

Va trece dacă o laşi... Eventual, dacă te doare tare, du-te la farmacie şi cere-i vreun unguent, dar explică-i pentru ce să fie, să nu îţi dea la întamplare, unguent pentru arsuri.

| DeliciouslyComplicated a răspuns:

Pune gheata si tine la rana cateva ore sa se refaca altfel o sa-ti ramana o pata alba

| FryBoy a răspuns:

Da o sa treaca! E bine sa dai cu ulei (de floarea soarelui) pe zona pentru ca o sa se vindece mai repede si nu o sa mai usture.

| Cristi83tm a răspuns:

Poti incerca cu ulei de masline, e mult mai bun ca cel de floare, si cu tinctura de propolis de la magazinele apicole sau din pietele agroalimentare.

| additzza9ade a răspuns:

Ar trebui sa mergi la medic si daca spune ca nu e nimic grav mergi a farmacie si ia un unguent pentru arsuri.(eu recomand bioxiteracot)