anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara. Am nevoie de câteva lămuriri de la cei care stau cu chirie. Doresc sa îmi caut primul apartament unde stau pentru facultate dar și după ce termin facultatea.
Dacă stau cu chirie pot face modificări/schimbări la estetica apartamentului? Adică să pun televizorul pe perete+ sound bar. Schimb din mobilă etc.
În ideea de a transforma o casă într-un cămin. Sau am mâinile legate și trebuie sa accept cum este mobilat apartamentul.
Cât mai multe informații pe acest subiect sunt profund apreciate.
Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Totul depinde de intelegerea dintre proprietar si chirias. Daca proprietarul este de acord chiriasul poate face orice schimbari cu aranjarea sau/si completarea mobilei si aparatelor.

| hellalien a răspuns:

Daca vrei sa faci schimbari, inainte de a lua chiria vorbesti cu proprietarul. Daca acesta accepta atunci va intelegeti mai departe.
Toti oamenii sunt diferiti, mai dificili mai putin dificili, mai comozi, mai harnici etc....in primul rand trebuie sa te intelegi cu proprietarul inainte de a te muta in chirie... SUCCES!

| Violleta2022 a răspuns:

Iti poti cauta un apartament nemobiliat si inchei contract cu propietarul pe mai multi ani.
Tot cu propietarul te poti intelege daca iti da voie sa faci schimbari in casa. Totul trebuie facut in scris, fiindca risti sa te poata da in judecata, sa-i predai apartmanetul asa cum arata in pozele de prezentare de la inceputul inchirierii.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai daca tu inchiriezi un apartament mobilat, esti cam obligat sa pastrezi acea mobila. Poti face intr-adevar modificari majore la mobila, doar in cazul in care dispui de un spatiu mare de depozitare unde sa tii mobila proprietarului pana te muti de acolo. Singura modificare reala pe care o poti face, este sa pui televizorul pe perete. Nu trebuie decat sa dai cu bormasina 4 gauri. Ele se pot astupa cu tencuiala si o mana de lavabila. In rest, esti la mana proprietarului.

Daca vrei sa pui mobila ta, cauta sa inchiriezi un apartament semimobilat. Adica doar cu frigider, aragaz, masina de spalat si un pat. Insa e cam rar sa gasesti asa.