Nu sunt posesor de casa de lemn, dar am studiat oferta inainte de a construi. Lucrurile stau in felul urmator: fundatia este aceeasi, planseul, tamplaria, acoperisul, instalatiile etc pot fi identice la o casa de lemn cu cele de la o casa de zidarie clasica. Diferenta o fac numai si numai peretii. Caramida/boltarii pentru o casa cu etaj de 100 mp pe nivel costa pana in 3000 de euro. Cu tot cu mortar, beton si structura de rezistenta, sa socotim 5000. Aceasta este suma din care teoretic poti economisi folosind lemnul.
Peretii din lemn, corect executati si suficient de grosi, vor costa de fapt mai mult de atata, indiferent ca vorbim de barne de lemn masiv sau de o structura tip sandvici. Cand am expus aceste calcule unui constructor de case tip sandvici, a fost nevoit sa recunoasca ca un perete sandvici nu iese mai ieftin decat unul clasic si atunci a inceput sa o dea pe calitate.
Argumentul meu a ramas acela ca o casa de lemn, chiar daca are anumite avantaje, va avea o valoare de piata la jumatate fata de o casa din zidarie clasica, la un cost de productie cel putin egal.