Indiferent cu ce var vrei sa varuiesti inainte de toate se prafuieste suprafata (se aspira ) apoi se spala suprafata cu apa si sapun dizolvat ca sa se curetze suprafata de fum, grasimi care s-au depus chiar si din aburii care mai scapa din bucatarie, deoarece varul nu prinde pe grasime.
vopsea lavabila este acum la moda dar inainte de a aplica lavabila sa dai cu amorsa lasi sa se usuce apoi dai cu trafalet de sus in jos prima mana si de la stanga la dreapta a doua mana dupa uscarea primei varuiri
sa citesti instructziunea de pe ambalaj si sa faci intocmai ce scrie si cantitatea de apa sa nu o depasesti
daca vrei pigment pentru a colora vopseaua - intreaba vanzatorul daca au aparat care combina culorile de baza in culoarea preferata de tine fiecare culoare de pe paletul de culori care il vei primi sa alegi culoarea dorita are un numar de cod
daca stai aproape de magazin sa nu cumperi mai mult de 3 kg si noteaza numarul de cod pe hartie ca daca nu iti ajunge dai o fuga la magazin si mai cumperi 1 kg cu codul de culori notat anterior
spor la treaba
si eu imi varui singura casa si nu sunt de meserie, primadata am facut-o mai cu emotzii dar rezultatul mi-a dat curaj
am cumparat trafalet in care torn 800 gr vopsea si pui capac si nu stropesti deloc
daca totusi stropesti, vopseaua se spala foarte bine cu un burete de spalat vase si apa cat de calda
iar daca ai tzurtzuri de calciu pe peretzi atunci te sfatuiesc sa aplici lambriuri peste tot si ai scapat pentru todeauna de varuiala
altfel ai sa smirgluiesti tzurtzurii pana iti vine rau si ai un praf in casa si ===sub limba=== crede-ma
daca acel calciu straluceste este vorba de mica atunci doar amorsa dupa ce speli murdaria de pe suprafata
iti doresc spor la treaba si sa imi trimitzi mesaj dupa ce ai terminat varuiala daca esti satisfacuta de munca ta
Daca e cu calciu, e pacatoasa treaba. Datorita proeminentelor, nu se zugraveste asa de usor. In plus, varul nu stiu cit de bine se prinde pe calciu. Daca trebuie curatat inainte, nu se stie decit abia dupa cel il vede un meserias si se pronunta. Poti crede ca e bine, dar mai apoi, dupa ce dai cu var, datorita umezelii, sa "puste", sa cada. Trebuie sa intelegi ca e bine sa speli mai intii peretele, apoi sa dai cu amorsa, si abia apoi cu var. Deci vei avea peretele ud de trei ori, ceea ce va solicita la maxim vechea zugraveala. Si, cu cit mai veche e zugraveala, cu atit mai mare e riscul sa cedeze la una din operatii. Eu la un apartament de doua camere, doar pentru ca intr-un colt la dormitor cedase calciul, mi-am luat trei saptamini ca sa il curat (nu mai vreau o asemenea experienta, pentru ca se curata f greu!) din tot apartamentul. Dar am mers la sigur, acum, dupa trei ani, apartamentul arata inca foarte bine. Altfel, riscam sa apara crapaturi sau alte chestii. Daca nu ai nici o crapatura, nici un loc in care sa nu fi cedat, bate usor din loc in loc cu ceva, si daca nu se intimpla nimic, sau nu se aude a fi gol pe dinauntru (peretele cu zugraveala slaba, gata sa cedeze, suna mai a gol decit unul cu zugraveala buna), atunci probabil nu trebuie a fi curatat. Daca chiar trebuie curatat, atunci e si mai complicata situatia, pentru ca trebuie spalat peretele dupa aceea, amorsat, gletuit, cel putin de doua ori ca sa arate bine, amorsat din nou, si abia apoi zugravit cu var. Poate ca, daca te pricepi la de toate ai reusi sa il faci singura, insa nu e o chestie chiar asa de simpla sa zugravesti un hol, mai ales daca are si calciu pe el. Oricum, fie ca sa ai succes la realizarea zugravelii!
Intreaba de vopsea lavabila, e o vopsea pe baza de apa. E ieftina, se intinde usor, si nu se sterge, nu se ia pe haine. Daca adaugi culoare fii foarte prudenta, nu iese niciodata cum ai planuit.
Nu trebuie curatat inainte, pur si simplu dai cu vopsea. Iti recomand un trafalet, nu lasa urme si poti intinde bine vopseaua, ca sa nu faci risipa. Ai nevoie de o tavita, e dificil sa iei cu trafaletul vopsea direct din cutie. Nu pot sti de cata vopsea ai nevoie, sper sa scapi cu 3 litri.
P. S. Nu dai cu trafaletul (sau bidineaua) cum ai vazut la televizor, dai cu trafaletul si revii ca sa absorbi surplusul de vopsea, practic trebuie sa intinzi vopseaua din trafalet pe o suprafata cat mai mare.
P. S. 2 Vopseaua lavabila se poate sterge cu o carpa uda de pe lemn sau plastic, respectiv podea, prize, intrerupator.
P. S. 3 Apa, se diluiaza cu multa apa, nu uita sa arunci o privire pe instructiuni
In primul rind trebuie sa speli tot holul, cumperi o sticla de amorsa pentru zugraveli o aplici cu bidineaua pe toata suprafata care trebuie vopsita astepti 30 de minute si vezi daca s-au produs unele umflaturi ale varului vechi, unde s-a umflat spargi cu un spaclu si cureti bine in cazul in care cade si din glet faci putin ipsos si repari, dupa ce ai reparat lasi sa se usuce bine si mai dai o mina de amorsa dupa care poti zugravii cu var, varul il poti cumpara de la orice depozit de materiale de constructii asta in cazul ca nu stai bine din punct de vedere financiar, find hol iti recomand ca sa il vopseti in doua culori, pina la 1, 20m inltime a holului un bleou iar partea de su plus tavanul sa fie alba deoarece da senzatia de mai multa lumina, succes!
Echipa de meseriasi executa diferite tipuri de renovari la preturi avantajoase si negociabile. Placare faianta, 22 ron / mp. Placare cu travertin, marmura, imitatie de piatra 30 ron / mp. Montaj caramida de sticla tip nevada 25 ron / mp. Montat parchet laminat + plinta 8 ron / mp. Turnat sapa de nivel 12 ron / mp. Lavabila 2 straturi 5 ron /mp. Placari polistiren + plasa + driscuiala 20 ron / mp Glet 8 ron / mp. Tencuieli 10 ron / mp. Tencuiala decorativa 13 ron mp/ Plasa pentru fisuri pereti 2 ron / ml. Coltare aluminiu pentru zugraveli 3 ron / ml. Chituit banda rigips 3 ron / ml. Decopertat gresie, faianta, vopsea, tapet, linoleum 5ron / mp. Amorsa 1. 5 ron / mp. Slefuit, uniformizat glet 1 ron /mp. Glet de finisare 5 ron /mp. Plinta gresie 5 ron / ml. Finisare tencuiala (tinci) 5ron / mp. Zidarie BCA 80 ron / mc. Zidarie de caramida 120 ron / mc. Glafuri usi, ferestre 20 ron /ml. Montaj tavane false din polistiren 23 ron / mp. Montaj tavane casetate 25 ron / mp. Montaj tavane si izolatie 30 ron / mp. Montaj tavane suspendate 30 ron / mp. Montaj pereti despartitori 20 ron / mp fiecare fata. Placare tavane cu ghips carton pe structura metalica 25 ron / mp. Placare pereti cu ghips carton fara structura metalica 20 ron/ mp. Tapet 10 ron/ mpPreturile sunt negociabile in functie de complexitatea lucrarilor.Preturile includ TVA. Daca sunteti interesati de o eventuala colaborare va rog sa ma contactati. Persoana de contact: MARIUS FACALET Telefon: 0743689137 0732415587
Eu ma ocup cu zugraveli, tot ce tine de renovari, eu ti-as recomanda sa dai o amorsa si lavabila, daca este umflat trebui curatat amorsa si glet. Daca doresti sa termini repede ieftin si bine contacteaza-ma.
LittleLuciane întreabă: