Ouale acelea au fost facute de mult timp si s-au stricat fiindca n-au fost gasiti la timp.
Baga fiecare oua in borcan mare cu apa si vezi cum se comporta!
Care ramane culcat la fundul vasului, acel ou este proaspat, facut de maxim 2 zile. Acestia se pot consuma si crude.
Care ou se ridica la un capat de la fundul vasului, dar inca atinge fundul. In aceasta. Acestia se pot consuma doar tratat termic (fiert sau prajit).
Ouale care plutesc in interiorul apei, dar inca nu se ridica la suprafata, inca se pot manca fiert sau prajit bine.
Ouale care se ridica si raman la suprafata sunt vechi si nu mai este recomandat consumul lor, fiind stricate!
Așa credeam și eu până ieri că metoda cu apa e sigura,nu e,o să spun ce-am pățit și că peste tot pe internet se recomanda metoda testului cu apa dar nu e sigura,ieri a cumpărat soțul de la o doamna care are un chioșc la scară și are acasă și găini,ouă de casă de la găinile ei, atunci seara am fiert un ou bineînțeles testat cu apa și nu s-a ridicat la suprafață a rămas la fundul ibricului și nici înclinat prea tare nu era,l-am fiert și am luat o mușcătura zdravănă din el și după am observat că gălbenușul miroase urât, bineînțeles l-am aruncat,astăzi am făcut dovlecel pane dar nu aveam alte ouă decat cele cu pricina",din nou testul cu apa,nimic suspect, am spart pe rând într-un bol separat de cel pe care am vrut să-l folosesc la dovlecel pe rând unul cate unul, problema este că arătau foarte normal, nu s-a spart/împrăștiat gălbenușul la niciunul, totul arăta normal și nici nu se simțea acel miros urât la nici un ou, in schimb am spart gălbenușul la fiecare ou in parte și am mirosit și surpriza din 4 ouă sparte am mai găsit unul la care gălbenușul mirosea urât...deci nu e sigur testul cu apa, nu mi s-a mai întâmplat niciodată dar mă gândesc ok azi cum am spart gălbenușul am reușit să depistez problema dar dacă făceam ochiuri adios amigos? bineînțeles că am aruncat restul de ouă și niciodată in viața mea nu mai cumpărăm de la doamna respectiva ouă (eu oricum nu merg la chioscul ei pentru nimic să cumpăr) mă gândesc că de fapt găina/găinile care a/au făcut ouăle respective are ceva și nu că erau vechi ele arătând normal la textura...chiar e prima dată in viața mea când pățesc așa cv cu ouale să fie problema doar la gălbenuș și să nu miroasă decât dacă il spargi! am vrut să răspund că poate cineva o poate păți ca mine și poate ajută să știe că dacă folosește ou pentru omleta sau șnițel etc mai bine spargi gălbenușul și il miroși că nu se știe niciodată!
Absolut, probabil găinile au ceva pentru că doar gălbenușul a fost problema, testul cu apa e valabil pentru a verifica prospețimea și chiar nu e de joacă pentru că pot avea salmonella și am trecut printr-un episod in care un copil si-a pierdut viața din cauza unor ouă infestate cu salmonella, cumpărate la fel de la cineva de la țară și totul s-a întâmplat din cauza unui cremes, cremșnit cum se spune, nu e de joacă și da trebuie să le verificăm înainte de a le găti dar nu știu cum să-i spun doamnei că au fost probleme cu ouăle, nu vreau să creez probleme dar mă gândesc la alte persoane și dacă doamne ferește se întâmplă ceva o să fie problema si pentru ea, nu spun că are habar despre poate nici măcar nu știe despre faptul că unele ouă nu sunt in regula, efectiv nu știu cum să abordez situația sa-i transmit că trebuie să fie atentă!
Ar fi bie sa-i spui (cu politete) si doamnei, mai ales daca ii poti arata si coaja oualor problema, sa caute care gaina are probleme.
.
Bunicii mei aveau peste 80 de gaini dar n-am auzit de asa ceva. Poate ca unele oua sunt lasate prea mult in cuibar si s-au clocit!
Pe vremea cand tinea bunica gaini, treaba era simpla. Care parea bolnava, facea prostii sau nu se oua, era urmatoarea ciorba de perisoare
Trebuie sa o urmărești și să vezi in ce condiții le fabrică și pe unde le scoate apoi o să îți răspunzi singur la întrebare.
Nu e ca la fabrica unde e totul din petrol chimicale și imprimante 3d
Bianka27 întreabă:
jackson78881 întreabă: