| Alin1929 a întrebat:

Care este diferența dintre salteaua normală, cea cu arcuri și salteaua cu memorie?

Răspuns Câştigător
| Design2021 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, diferenta este de marketing, nu traiesti mai mult si mai sanatos daca dormi pe nicicare dintre ele. In multe culturi se doarme pe jos.

Cea cu memorie este mai moale ( te scufunzi in ea ), cea pe arcuri este mai tare in principiu.
Salteaua normala este practtic dintr-un burete, cea cu memorie are buretele si memoria (memoria este un fel de burete mai moale ca buretele lipita de burete(saltea) practic.

Textura memoriei este ca Bezelele Marshmallow.

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Diferența e cam ca intre un Logan si o masina albastra. Sunt criterii diferite, o saltea poate avea in acelasi timp arcuri si spuma cu memorie, care nu este altceva decat un burete "rebranduit".
Ar trebui sa faci intai diferenta intre o saltea cu arcuri si una fără, apoi intre una cu memorie si alta fără. Nu prea exista o rețetă, fiecare om are preferințele lui. Eu am si saltele cu arcuri si fara, le prefer pe cele fără, dar altii le consideră mai bune pe primele.
Buretele cu "memorie" revine mai lent la forma inițială, ceea ce mie personal mi se pare un mare dezavantaj, altii adora chestia asta. Probabil e mai potrivita pentru cei care nu isi schimba foarte des pozitia in timpul somnului.
Nici in privinta saltelelor moi sau tari nu exista o parere unitara, ca sa nu mai vorbesc de somiere.
Exceptand problemele medicale care impun un anumit tip de saltea, fiecare trebuie sa aleaga salteaua pe care se odihneste cel mai bine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Diferența e că cea cu memorie îți susține mult mai bine corpul.

| dullcat a răspuns:

Calitatea, pretul.Parintii mei au de multi ani una cu memorie si isi merita toti banii.

| relian a răspuns:

laughing ala da raspuns cistigator, sta mita in coada de soarece.

Salteaua normala e aia cu arcuri, sau clasica.Salteaua normala nu are bureti, doar arcuri, ceva materiale textile si cam aia ar fi.

Saltele cu bureti nu prea sau facut, pentru ca buretele normal dupa ceva folosire, se turteste si asa ramane turtit.

Astea cu spuma, le zice cu memorie, pentru ca dupa ce te ridici de pe ele, revin la forma ce o avea inainte sa te asezi pe spuma asta sau cum ii mai spune.

Dar cele mai bune saltele is cele mixte, sau hibride, adica o combinatie intre arcuri si bucati de spuma de asta cu memorie.
Cu cit mai multe arcuri si mai multe bucatele de foam cu atit salteaua e mai buna, dar si mai scumpa.

Difereta intre saltelele cu "memorie" si cele cu arcuri, este materialul din care e facuta acea saltea.Arcuri la salteaua normnala, sau spuma poliuretanica cu chimicale impregnata la cea cu 'memorie"

Insa, orice saltea, indiferent din ce materiale este facut, este normala.
Nu stiu daca sunt si saltele anormale laughing

Aia e toata diferenta, iar cele mai bune, nu-s cum spune cineva pe aici, astea cu spuma, as alea hibride.Sint saltele si de 10 mii de dolari laughing

| Simpatic a răspuns:

Salteaua cu spuma cu memorie este cea mai performanta si scumpa dintre ele, am 2 astfel de salatele sunt ok, insa din ce am observat eu o saltea cu arcuri de calitate imi ofera un somn mai linistit...
Nu vreau sa credeti ca saltelele cu memorie sunt inferioare, nicidecum, dar de cele mai multe ori nu cred ca isi justifica pretul de peste 2000 de lei/ bucata

| KovacsB a răspuns:

Aia cu memorie tine minte tot.

| IKugaI a răspuns:

Salteaua cu memorie este mai confortabila (din punctul meu de vedere) petru ca este mai moale în plus cea normala după un timp o sa scârțâie din cauza de la arcuri