Daca te gandesti ca becul cu incandescenta(normal)consuma doar 25%pentru a lumina si restul este caldura, cred ca dezavantajul este la factura de energie electrica. Poti obtine aceeasi lumionozitate ca a unui bec de 100 W normal, folosind unul economic de 20 W, economia este mare. Durata de viata a becurilor economice este si ea mult mai mare(aici conteaza si calitatea, ce se reflecta in pret, dar depilda eu folosesc un bec exterior de 27 W cumparat acum 6 ani cu 30 de lei si functioneaza perfect si acum, iar un bec normal nu ma tinea mai mult de 3 luni). Respecte
Dezavantajele nu sint multe.Are durata de viata mai scurta comparativ cu alte becuri si normal consuma ceva mai multa electricitate.In rest are marele avantaj ca are cea mai buna lumina fata de oricare alt bec, lumina mai aproapiata de cea naturala si mai sanatoasa pentru noi.
am inteles bine, un bec de 20W economic da aceeasi lumina ca unul de 100W normal?
DA,este o economie mare de energie si se protejeaza astfel si Pamantul de incalzirea globala.Sunt tari care deja au interzis utilizarea becurilor cu incandescenta(normale)tocmai pe aceste considerente.Respecte
Omule, nu ai vazut noile stiri? marii profesori de stiinta au descoperit ca incalzirea globala este inceputul erei glaciare, vrajeala cu becurile economice, de ce nu neon?
Pana sa prindem noi noua era glaciara, nu e tocmai rau sa facem economie de energie (se simte si la buzunar), si da, neon-ul este cel mai frecvent utilizat la becurile economice, dar mai este si halogen si mai nou becurile cu led.Respecte
anonim_4396 întreabă: