| baiatuucupizzza a întrebat:

Cate *C trebuie sa aiba apa sa se dezghete fff repede sa fiarba?

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Apa are proprietatea de a absorbi f mult caldura, de aceea, ai nevoie de o cantitate mare de caldura pentru a topi gheata. Nu temperatura decide acest lucru, ci cantitatea de caldura la care expui gheata. Cu o bricheta de exemplu, in conditiile de inghet (0 grade), pentru ca apa sa nu fie topita de caldura ambientala, probabil ca nu vei avea sansa niciodata sa vezi un metru cub de gheata topit. Bricheta va topi din gheata, dar acea apa va ingheta la loc. Cu un arzator si o butelie, ai avea insa sanse reale de a topi gheata. Deci, conteaza si cita gheata e de topit, si caldura la care expui acea gheata, nu temperatura ( o tigara aprinsa are peste 300 grade si sunt sigur ca esti constient ca daca o apropii de gheata, se va stinge, si aceasta pentru ca caldura emanata de ea e prea putina pentru a topi gheata).

| Comoaracasei a răspuns:

0 grade Celsius sa se dezghete si 100 de grade Celsius pentru a fierbe.

| theorizer a răspuns:

0*C raised eyebrows
Te rugam sa verifici enuntul pe care l-ai scris si sa elimini majusculele care nu sunt necesare! Iti reamintim ca majuscula (litera mare), nu se foloseste decat pentru prima litera din propozitie, pentru numele proprii si acronime (de ex.: ONU, CFR, UEFA).

Enunturile scrise numai cu litere mari sunt deranjante, inestetice si mai putin lizibile, asa ca am aprecia daca ai folosi majuscula numai atunci cand este cazul!

Echipa TPU.ro si ceilalti utilizatori iti multumesc!

| theorizer a răspuns:

@SugarAndSpice it's a miss understanding. eu am folosit majuscule fara rost si ala e mesajul pe care l-am primit eu. cu rosu big grin

| SugarAndSpice a răspuns:

100*C

| SugarAndSpice a răspuns:

@theorizer

Buna! Nu ca m-ar interesa, dar unde a folosit @hdalica18 majusculele 'fara rost'? Singura litera mare (care nu este la inceputul propozitiei, bineinteles) este acel C semnificand gradele(notate de @hdalica18 cu *) Celsius. Acesta este notatia internationala si nu cred ca a fost folosita 'fara rost'.

Pa-pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebe sa aiaba 100*C

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebe sa aiba 100*C

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apa fierbe la 100grade

| ZoeyMe a răspuns:

Fierbe la 80%