| freon112 a întrebat:

Este necesar sa facem igienizarea aerului conditionat cum scrie aici? Riscurile sunt reale? https://revizie-aerconditionat.ro/

Răspuns Câştigător
| simpluone a răspuns:

Exista riscul dezvoltarii unei bacterii din cauza umezelii de pe evaporatorul de la aerul conditionat. Insa o simpla curatare a filtrelor odata pe vara si o minima curatare a ventilatorului ar trebui sa faca treaba. O curatare profesionala isi are rostul in spitale sau in caz de asm sau alte probleme ale aparatului respirator la unul din membrii familiei.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Igienizarea aerului laughing ce au mai scos si aia, ras, panarama.
Aia ce zic ei se numeste intretinere, iar intretinerea aia este sa mentina aparatul in conditii bune de functionare.
Acum avand in vedere ca aparatele de aer conditionat din RO sunt f mici, nu trebuie facut mare lucru.
Decat sa dai bani alora, mai bine faci tu ce este de facut.Partea din casa are un filtru din plastic, ei tu asa la o luna sau doua, depinde de cum este in casa, ma refer curat, praf etc.deci la o luna salti capacul ala, scoti filtrele de plastic, sunt 2 si le speli cu apa la chiuveta, aia e tot, le pui la loc si ai terminat lucrarea laughing deci nu vad ce mare igienizare.
Ok dupa te duci afara, la partea de afara a aparatului, si trebuie sa cureti si acolo radiatorul, atat ai de facut.Afara asta daca stai la asa, ori daca e la bloc si ai condenserul in balcon, adica sa ai acces usor la el, inchizi curentu electric care duce la aparat, apoi cu un furtun cu apa dai pe radiator.
Mai intai de asta trebuie sa verifici pe care parte trage ventilatoru aer.De regula condenserele alea la voi trage aer din spate.Cum te uiti la aparatu ala de afara la el tu vezi ventilatorul ok? Tu verifici partea opusa, spatele si daca are praf, acolo trebuie sa cureti.Cureti cu furtunu cu apa,dar nu dai jet f puternic si cauti sa sa dai cu jetu cu apa cat mai vertical,altfel risti sa indoi lamelele alea de aluminiu,alea sunt f subtiri si daca dai cu jetu de apa dintr-o parte le poti indoi,chestia asta nu-i bine deloc.

Cum sa zic astea le faci asa in cateva minute laughing iar de igienizat nu vad ce ai putea tu sa aia sa igienizeze.
Deci aia fac reclama sa mai scoata si eu un ban laughing ca doara nor sa stea sa someze,fac lucrari de intretinere in baza ca omu nu stie cei ala,se sperie can aude sa spele un filtru amarat,cel poate spala si un copil de gradinita.
Deci toata treaba e f simpla si nu mai dai bani alora laughing
De igienizat nu vad ce ar face aia asa special.
Ca sa igienizezi aerul, se face si treaba asta dar nu la aparatele voastre, se face la splituri, alea vostre se numesc mini split, adica mini aparate de aer conditionat si la astea in afara de ce am aratat eu mai sus nu ai nimic de facut.
Faptu ca verifica ei freonul pfff, ba ma lasi.Freonul vezi si tu daca ai pierderi, atunci nu-ti mai raceste, asta e la mintea oricui.

Dar na tu faci cum vrei, poate ca nu te pricepi nici sa dai drumu la aparat, in cazul asta e normal sa ai nevoie de asistenta.

Am vazut cineva caruia i-ai dat castigator raspunsul spune de riscuri de bacterii si povesti nemuritoare laughing Fugi frate de aici.Bacteriile alea ce zic unia apar doara daca tu in casa,sau in acea camera nu aerisesti,adica nu bagi aer proaspat de afara deloc.dar avand in vedere ca deschizi fereastra,deschizi usa de cateva ori pe zi nu ai nici o treaba cu bacteriile lu peste prajit.
Astea cu bacteriile sunt povesti,mai ales daca aparatul sau radiatorul este din cupru,cum dracu sa faca acolo bacterii cand cupru omoara ciuperci,bacterii laughing
Sincer la trotinetele alea de aparate nu ai ce curata decat prafu de pe filtre si parfu de pe ala de afara,aia e totAparatele alea merg f bine,se strica f rar, tocmai ca sunt mici, nu au vibratii nu au nimic, nici nu le simti cand functioneaza, chiar si pe cel de afara.
Deci este cam greu sa s e strice ceva, daca le mentii curate de praf cum am spus.Si daca nu leai curata tot nu se strica laughing se opresc din finctionare pentru ca au senzori care nu lasa aparatu sa mearga aiurea si sa se strice ceva la ele.Bine nu este exclus sa se arda in timp compresorul,sau stiu si eu ce condensator.

Deci ce scrie acolo este necesar,dar o poti face si tu singur fara probleme, fara sa mai platesti pe altul. Daca a bani si nu vrei sa atingi nimic platesti ca de aia ai malai nu? laughing

Eu ti-am explicat cum sta treaba, eu cu asa ceva ma ocup si asta nu in RO in tara unde orice casa are aer conditionat, unde nu exista casa fara aer conditionat, deci stu ce spun si stiu ce facem noi la minispliturile astea, odata pe an sau de 2 ori pe an laughing dar cum am spus tu faci cum crezi.

Daca ai condenserul pe perete afara la bloc, atunci sa zici ca nu stai tu in aer sa cureti ala.Aia da,dar nici ei nu vad cum ar curata alea.

Ce nu am inteles eu in RO sin Europa in general,de ce monteaza ei Condenserul afara pe zid laughing chestia asta chiar ca nu am inteles-o niciodata. Avand in vedere ca la blcurile lea sunt balcoane de ce nul pune frumos jos in balcon,este mai simplu,mai econonmic, mai usor de intretinut. Unde pui ca sa vezi un bloc intreb cu rahaturi atranande pe ziduri este f inestetic, in balcon jos jos nici macar nu trebuie sal atrani de perete, este cel mai simplu si mai bine.Dar cum am zis fiecare cu ideile lui, aia asa au vazut la ceva prosti, au zis ca asa o fi bine si au urmat toti turma laughing

| Uvox a răspuns:

Nu e adevarat, nu exista niciun risc. E doar manevra a celor care se ocupa cu asta.

| freon112 explică (pentru Uvox):

De unde esti asa de sigur? Tu ai vazut un aparat de aer conditionat plin de mucegai si plin de mizerie, mazga etc? sunt sigur ca nu! Ia cauta pe google poze sa te convingi. Sau citeste aici : https://incarcare-freon-reparatii-aerconditionat.ro/

| andreivok a răspuns:

Noroc! Am auzit si eu recent ca ar fi nevoie de asa ceva si am luat legatura cu cei care mi-au montat aerul conditionat..http://www.eko-clima.ro

| Roxanacretu2 a răspuns:

Salut! Eu stiu ca este necesar sa faci din cand in cand asta...Noi personal am facut-o pentru bebelusul nostru proaspat venit pe lume si am zis sa facem curatenia cap coada asa cum trebuie. Iti recomand http://montaj-aer-conditionat-bucuresti.ro/curatare-aer-conditionat/