| silvia_8336 a întrebat:

Ieri am pus intrebarea referitoare la centrale termice cum sa calculez puterea calorica in kw; am uitat sa specific ca am de incalzit 5 camere de 3/4, un hol de 10/2.5 si 2 bai, iar casa e izolata pe afara si tavanele pe interior sunt izolate cu rigips si bineneteles tocaria este din termopan

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde cati metri patrati are casa, la 150 metri iti trebuiesc cam 25000kilo calorii, la o temp de 21 degrade este ideal.fiecare grad peste 21 ridica consumul cu 10 la suta, depinde si de arzator, de orientarea casei in functie de soare, daca tot timpul este deschisa centrala pentru a mentine caldura in timpul zilei cand nu este imeni acasa... daca in timpul zilei nu este nimeni acasa ar fi indicat sa pui un termostat si sa nu coboare de 16 grade pentru a mentine peretii calzi, ce putere calorica are centrala? daca in timpul zilei este inchisa temp scade brusc si o sa consume mult mai mult cand ii vei da drumul ...revino cu amanunte

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Reinstal ofera echipamente de incalzire, instalatii sanitare si aparate aer conditionat la preturi accesibile

| doinastela a răspuns:

Inteleg ca sunt sub 100 m2. Atunci necesarul termic e in jur de 12 kW

| tiulia a răspuns:

Formula este: P [kw]= (V[mc]*40 [kcal/mc])/860. Daca vrei sa gasesti mai multe oferte de incalzire (centrale, radiatoare) pentru casa ta, poti incerca la www.calorserv.ro.