Daca ai azotat deamoniu poti pune dar putin dupa care uzi.La flori e de preferat sa fertilizezi cu ingrasamint complex, tot asa nu foarte mult. Poti dizolva acel ingrasamint in apa, nu mai stiu exact cit, deja nu mai ma ocup de agricultura de multa vreme si am cam uitat.Dar cred ca poti pune cit sa zic sa nu cumva sa arzi plantele vreo 4 linguri de complex la o galeata de apa.Cred ca e putin nu stiu, sau poti pune o cana de complex la o galeata de apa dizolvi bine, dupa care pui la fiecare floare, fara sa uzi pe frunze cu aceasta solutie.La menta poti da doar cu azotat deamoniu direct pe sol dar atit cit sa vezi boabele alea pe coclo colo, nu sa stea ingrasamintul strat, dupa care uzi sa se dizolve si aia e tot.La cit timp se pune? La flori poti face chestia asta lunar, sau atunci cind vezi tu ca culoare frunzeleor nu mai este asa de verde sau cum ar trebuie sa fie.Ala este un semn ca plantele au ceva carente in special de azot.La menta poti da stiu si eu de 2-3 ori pe vara.La busuioc si menta poti pune doar azotat pentru ca de acolo doar de frunze ai nevoie, deci nu le trebuie aport suplimentar de alte elemente, ca iau din sol, banui sint undeva afara in pamint.Ori poti da si acolo complex ca doar nu ai ha.
Am o sticla cu lichid verde. Nu stiu cum se cheama ca scrie intr-o limba pe care n-o stiu. La flori am pus acum vreo 2 luni - 1 capac el la cana cu apa - si s-au facut foooooarte frumoase. Nu gradinaresc, am si eu vreo 10 ghivece cu flori, menta si busuioc (imi plac la nebunie). Inca arata foarte bine, frunza arata foarte sanatoasa, ai impresia ca daca o rupi pocneste
. Sa le mai las asa vreo jumate de luna, eh?! E si foarte cald aici, le pun apa multa.
Daca ai mai fertilizat si inainte si totul a fost bine atunci dai inainte.Pe sticulta aia trebuie sa scrie cumva si in engleza, asa ca se poate citi. Daca nu stii roaga pe cineva sa iti traduca, ori scrie tu aici ce spune acolo pe sticulta aia si o sa gasesti destui care iti va traduce.Acum daca ai deja ingrasamint poti sa faci exact cum ai mai facut atit pentru flori cit si pentru menta si ce mai ai tu acolo. Poti pune la doua luni daca e sa ai sa iti ajunga pentru mai mult timp.Si in ghivece da asa se uda pentru ca pamintul din ghiveci este cit este si fiind in acel ghiveci normal ca evaporarea apei se face foarte repede.Di apa cind e nevoie chiar des daca e nevoie des.Dar cred ca de doua ori pe zi este suficinet chiar de este foarte cald.Deci poti sa fertilizize odata la luna la doua luni si chiar la 3 luni, depinde cit de mari sint acele plante si daca recoltezi ceva de la ele sau nu.Deci la flori daca ai pus acum vreo 2 luni si ceva mai stai asa o juma de luna si poti sa pui iara..Numai bine
Scrie pe fertilizator, doza si cand anume se pune( e diferit de la o marca la alta).Eu zic sa nu pui nimic la busuioc, la menta nici atat.
Cauta pe google dupa numele produsului si poate gasesti informatii in limba engleza, franceza etc apoi folosesti translate.google.com
In niciun caz sa nu pui fertilizator dupa ureche cum iti recomanda alte persoane! Sunt multi tarani care fac exact lucrul asta, pun dupa ureche sau dupa cum le-a spus vecinu'. Sunt cazuri in care anumite substante din fertilizator ajung in frunze si nu sunt transformate in timpul procesului de fotosinteza din diverse motive, aceste substante reprezinta un pericol pentru sanatate!