|

Salut, care sunt efectele unui scurtcircuit intr-o locuinta a carei instalatii electrice, sunt foarte vechi si de foarte slaba calitate?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Prajit diverse electrocasnice in scenariul ala optimist. In ala realist, incendiu cauzator de deces(e).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pana si cea mai veche instalatie electrica de locuinta are niste sigurante acolo. Daca sunt sigurantele din 1900 toamna, cu lita, se ard mai greu, adica scurtcircuitul va dura mai mult, iar conductorii se vor infierbanta in zona scurtcircuitului.
Daca "de proasta calitate" inseamna ca sunt acoperiti cu plastic inflamabil, vor lua foc. Daca sunt totusi inveliti in material ignifug, nu se intampla nimic grav.
Daca siguranta se arde la timp (adica in maxim 2 secunde), nu prea se poate intampla nimic.
Daca ai o locuinta cu instalatia electrica veche dar functionala, nu trebuie sa iti faci prea multe griji, montezi sigurante automate, refaci legaturile din doze, inlocuiesti prizele si intrerupatoarele, iar aceasta va mai merge mult si bine, in continuare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Problema e ca casa a fost construita, în 1962 si de atunci instalatia electrica nu a mai fost înschimbata, acum cateva zile "a picat electricitatea" aparent din cate am inteles mi sa "prajit" instalația în una din camere i-am chemat pe cei de la compania de electricitate, care mi-au spus ca trebuie sa înschimb urgent instalatia electrica deoarece poate fi în orice moment predispusa la scurtcircuit, instalatie e una de aluminiu (INTEC) facuta la standardele acelor vremuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdanMarian275):

Am si eu o instalatie electrica similara, cu conductori de aluminiu, in tub metalic, cu smoala in interior. Toti electricienii care au vazut instalatia au zis sa nu fac alta, ca aia ma mai tine mult si bine, fiind mai de calitate decat materialele care se gasesc acum. Momentan am si instalatia garajului bransata din principalul acelei instalatii, si sudez fara probleme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează