| Imre_Alexandru_1993 a întrebat:

Salutare,

De curand am achizitionat un generator DeWALT DXGNP85E (8KW) pe care il folosesc intr-o locatie fara posibilitatea de bransament la retea. Generatorul este folosit pentru a alimenta sistemul de iluminat (aprox. 50 de becuri LED x 50W fiecare), un sistem audio (500W) si a altor catorva consumatori minori (aprox 1KW). Problema este ca cu toate ca generatorul are AVR, becurile palpaie si a reusit in cateva ore sa imi arda 12 becuri, precum si sistemul audio. Am sesizat pe voltmetru ca frecventa flutueaza intre 53 si 54 Hz (nu am avut problema asta pe un alt generator mai mic, Stagger de 3kw, care mentine frecventa la 50Hz constant), nu am verificat restul valorilor ca am scos generatorul din functiune cand am sesizat problema.

Generatorul este in garantie, doar ca, trebuie trimis prin curier, sa astept 15 zile calendaristice, etc. Bataie de cap si timp de care nu dispun.

Acum revin la intrebarea mea, doresc sa achizitionez un stabilizator de tensiune cu servomotor, m-am gandit la un stabilizator TED, 15KVA-12KW, TED000095. Pot folosi acest stabilizator de tensiune + generatorul pentru a scapa de alte viitoare neplaceri?

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Generatorul, daca a ars 3 becuri Led, atunci are problema grava si cu tensiunea de iesire, care urca chiar peste 250V.
Un asemenea generator trebuie returnat si schimbat pe unul care finctioneaza in parametrii garantati!
Un stabilizator de tensiune nu rezolva problema frecventei (la care sunt sensibile unele surse de alimentare, precum si becurile cu Led).