Costul ar fi mult mai mic cu vata pe interior, pentru ca o izolatie exterioara presupune evident o investitie mare in plus, ori interiorul inteleg ca oricum vrei sa il renovezi.
De soricei ma tem insa ca nu vei scapa nici cu polistiren, nici cu vata de sticla. Nu le place foarte mult vata, dar nici prea mult nu ii impiedica, am vazut cu ochii mei in podul unui prieten cuib de soareci facut in vata de sticla.
In schimb eu te-as sfatui sa te gandesti de doua ori inainte de a pune lambriuri, lemnul nu se impaca foarte bine cu umiditatea dintr-o bucatarie.
Salutare parerea mea este ca daca in bucatarie vei pune tavan fals de rigips din acela de baie pentru ca acela este bun pentru ca absoarbe umezeala apoi plasa la imbinari glet, lavabi pe pereti exclus lambriu interior 2.5mm polistiren expandat exterior 5mm{ti am scris exclus deoarece in spatele lui se face mucegai} daca ai gauri de soareci sparge niste sticle si baga in acele gauri apoi pune chit bafta
O parere ar fi ca lambriul este mult mai bun decat polistirenul si la o adica sa zicem ca iti intra soareci in casa nu o sa iti faca dauna cum ti-ar face daca ai fi pus polistiren......si in plus lambriul da si un aspect mai placut
BUna seara domnule sau doamna, imi cer scuze, nu pot distinge daca numele este de femeie sau barbat...
In primul rand, lambriul nu este indicat in bucatarie. Pretul este umflat bine si la PVC si la lemn.
In al doi-lea rand soarecii nu au treaba cu polistirenul.
In al trei-lea rand, daca este de vara de ce trebuie sa o termoizolati?
Conditii de igiena minima intr-o bucatarie, optim privind problema se impune o supafata neabsorbanta in zna de gatit si prelucrat materia prima pentru bucate.
Scopul lucrarii si utilizarea ultrioara a bucatariei impune si optimul lucrarii.
Acum este luna mai, cam tarziu din martie pana acum dar daca nu ati aruncat banii pe fereastra dati-mi un mail la bsterea@yahoo.com si va recomand ce sa faceti cu investitia dvs.
Eu sunt un fel de infocentru in tehnologia amenajarilor. Multumesc pentru rabdare si succes.
Cu stima,
Bogdan Sterea
0748704725
Multumesc mult. se vede ca sunteti un profesionist. sa nu uit, sunt fiul doamnei care vrea sa/si modernizeze asa zisa bucatarie de vara. de fapt e o bucatarie pe care mama mea o utilizeaza mai mereu din obisnuinta, ca sa zic asa...au aparut neprevazute si nu ne/am apucat inca de lucru. cred ca luna Iulie va fi cea dedicata acestei "opere" asa ca o sa va trimit pe email mai multe amanunte cu privire la "opera" in cauza. Oricum tinem legatura. Numai bine!
Catalin Azoitei
catalin_az02@yahoo.com