| chels95 a întrebat:

Stie cineva cum pot prinde un soarece astfel incat sa ramana viu?

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Bunica folosea un borcan si o jumatate de nuca: borcanul rasturnat se sprijina cu buza pe o jumatate de nuca, asezata cu coaja spre exterior si miezul in interior. Soarecele intra sub borcan pentru a ajunge la miezul de nuca, iar in momentul in care incearca sa il manance, borcanul cade peste el tinandu-l captiv.

| emmyl a răspuns:

Mai e o metodă cu o găleată și două scândurele. Am găsit-o pe Yotube și am reușit să prind un hârciog care îmi intrase în beci. L-am prins viu. Dacă mai găsesc video-ul îți trimit link-ul.
Succes!

| AlexCrb a răspuns:

Pui o bucata de geam sau ceva transparent jos, peste ea pui o oala/galeata/castron sprijinit pe un bat (ceva subtire) la baza caruia se afla ceva momeala (branza). Cand soarecele mananca momeala, batul se misca si oala/galeata cade iar soarecele ramane prins inauntru. Daca ai pus geam jos, intorci sistemul cu grija si vezi ce ai prins prin geam. La mine a mers. Bafta! happy

| SPINAKZU a răspuns:

Era un lipici care il puneai pe un carton si mai terbuia sa pui ceva momeala laughing cascaval, sunca ce vrei tu laughing. si o sa-ti vina soarecele. cred ca nu o sa moara thinking oricum cauta mai multe pe net laughing :*

| ALTCiKe a răspuns:

Fugi dupa el

| Todoni_Alin_Olimpiu_1989 a răspuns:

Cel mai eficient mod de a prindere soareci este cu o oala si o jumatate de nuca si un carton.
1. asezam cartonul pe jos
2. taiem nuca in jumatate si o asezam
3. asezam oala peste.
obs! nuca sa fie cu miezul spre interior.
cartonul se foloseste pentru a intoarce oala si a nu scapa soarecele.