anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde pot citi sfaturi despre cum sa-mi aleg mobila?

4 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sfaturi poti obtine cand iti faci mobila de comanda si vine mesterul acasa pentru masuri.

| machupicchu a răspuns:

E complicat sa cauti ce nu poti gasi, pentru ca astazi totul este comercial si de fatada.
Am cautat mobila pe net, la magazine, la cei care executa la comanda si am ajuns la concluzia ca nu am ce cumpara. De ce?
Pentru ca :- nu vreau mobila grea, din PAL.- dulapurile au o inaltime cretina(de la partea de sus pana la tava ramane spatiu nefolosit si inestetic, pentru ca am camerele de 3, 20 m inaltime) si picioare asemenea( sub dulap nu poti curata, dar nici folosi spatiul si tot inestetic)- dormitoarele au paturi care-ti ocupa jumatate din camera si majoritatea inestetice, sau nefunctionale. - canapele si fotolii am gasit, unele f.frumoase dar, scheletele interioare subtiri, grele, necorelate cu functionalitatea acestora pentru orice greutate umana posibila, probabil max.70-80 kg.)lucrate "in viteza"...
In aceasta situatie am telefonat multor ofertanti de mobilier la comanda, am cerut mobila din placaj pus pe rame, de anumite grosimi(cea mai usoara mobila) si rezistente, dulapurile pentru toata inaltimea camerei, dormitor cu pat rabatabil(am gasit dispozitive de rabatare usoara), care sa se ridice pe perete, astfel incat sa devina un dulap in aparenta(dulapul care ascunde patul face parte dintr-un dulap m.mare-pentru div.haine-, fiind amplasat la mijlocul acestuia), fotolii si canapele pe schelet de duraluminiu, poliuretanul cumparandu-l personal de la fabrica Sibiu(care mi-l trimite acasa si la pret de fabrica)...etc.
Am gasit destui amatori de confectionare, unii la preturi de "iti cade parul" si in final, am reusit sa gasesc un om cu preturi civilizate si care mi-a aratat drept "carte de vizita" pentru lucrarile sale www.sculptura.go.ro, cu mentiunea ca tot la fel de reusite vor fi si lucrarile de mobila simpla(fara sculptura). Este un colonel, pensionar si cu mult bun simt.
Asa ca, ceea ce ceri este din punctul meu de verere f.greu...
succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici nu poti da sfaturi, daca totusi insisti sunt designeri specializati pe asa ceva daca vrei caut ceva link-uri, sunt pe net, aranjamente design mobila, cu google.