| chiftelutacrocanta a întrebat:

Vreau sa-mi iau Adio de la blocuri si sa ma mut la tara, si m-ar interesa cat ar costa un pamant mic pe care se poate construi o casa si tine niste animale.Dar mi-ar placea sa am o casa la aer liberi cu oameni frumosi, asa cum vizualizez eu.In ce loc din Romania sunt oameni frumosi si simplii, ca eu is din satmar si nu prea vad.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Ma gandesc ca este ok sa iei in considerare faptul ca miscarea pe care o faci este destul de puternica. Daca inainte stateai la bloc si multe lucruri le aveai implicit, la casa e mult mai greu.

Si daca mergi si intr-un loc mai indepartat, situatia devine si mai grea. In plus va trebui sa te gandesti ca ar trebui sa intrii in comunitatea in care te muti in mod usor si placut.

Cu cat e mai mica comunitatea, cu atat ai putea fi considerat un outsider. Care sa nu aiba treaba cu comunitatea si sa te simti singur.

Poate, inainte sa faci acest pas, ar fi mai bine daca ai incerca sa inchiriezi pentru cateva luni o casa astfel si sa incerci sa vezi despre ce este, sau ai putea sa cumperi cu cateva mii de euro o casa mai veche si sa incerci sa stai pe acolo.

Dar miscarea chiar nu e usoara. Iti vei lasa toti prietenii, toti cunoscutii sa te duci intr-un loc unde poate nici semnal la telefon sa nu ai.

Daca ai familie, atunci ar trebui sa te gandesti si la asteptarile lor. Daca te muti cu totul acolo (impreuna cu ei) nu uita ca aspiratiile lor poate nu sunt aceleasi cu ale tale.

5 răspunsuri:
| Anonimuserr a răspuns:

DEpinde de zonă şi unde vrei. Prin judeţe aşa departe de oraşele mari costă mai puţin.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu iti putem da un raspuns cat de cat corect, va trebui sa te interesezi singur in localitatea unde vrei sa cumperi. Preturile pot fi foarte diferite, de la o localitate la alta, in functie de localitate, locul din cadrul localitatii, daca are acces la utilitati (energie electrica, gaz, apa, etc), raportul dintre cerere si oferta, etc.

| Peridava a răspuns:

Preturile difera in functie de zona tarii. Si din cit stiu eu, satmarenii sint printre cei mai bogati, deci si preturile ar fi mari. Paminturi ieftine gasesti in Moldova (exclus Bucovina). Dar nu cred ca vrei sa te muti. Moldovenii sint blajini, primitori si muncitori, chiar daca se fac multe glume proaste pe seama lor. Mult mai calzi la suflet decit ardelenii care au influenta rece a austriecilor. E drept, padure fara uscaturi nu exista. Eu stau tot in Ardeal si de multe ori ma enervez si ma intreb: unde-i civilizatia ardeleana de care se vorbeste?

| bucurestiamenajari a răspuns:

Salut,

Pret casa din caramida Porotherm la rosu: 180 EUR/mp (manopera + materiale)
Pret casa din caramida Porotherm la cheie: 320 EUR/mp (manopera + materiale)

Pret case din lemn la rosu: 150 EUR/m2 (manopera + materiale)
Pret case din lemn la cheie: 290 EUR/m2 (manopera + materiale)

Proiectul unei case costa 7-12 Euro/mp (pretul difera in functie de gradul de detaliere, complexitate, schite).

Detalii suplimentare la : www.design-total.ro

Răspuns utilizator avertizat